Začíná období té nejčerstvější a nejchutnější zeleniny a ovoce, a proto by bylo hřích toho nevyužít. Připravte si k obědu svěží lehký letní salát nebo ho udělejte rovnou plnou mísu a servírujte ho ke grilovanému masu. Báječně se k sobě totiž hodí!
Waldorfský salát je klasika, která se na stolech objevuje již více než 120 let. Ten pravý, podle tradiční receptury, obsahuje zálivku z majonézy nebo dresinku na majonézovém základu. Pokud chcete, aby byl lehčí, vyzkoušejte jeho vitariánskou verzi. Zaručujeme vám, že bude dokonale osvěžující.

Jsou jídla dávno zažitá, která mají dokonale zkombinované chutě. A tento salát patří mezi ně. Vyzkoušejte ho v odlehčené vitariánské verzi - bez majonézy.…celý článek
Zelí nepatří jenom ke konfitované kachně nebo pečenému bůčku. Naopak! Pokud čerstvé zelí zkombinujete se sladkou chutí ovoce, získáte vitaminy nadopovaný salát, který vás zasytí a přitom vám nebude těžko. Navíc na talíři hraje všemi barvami.

Proč byste měli jíst ke grilovanému masu pořád jen pečivo? Vyzkoušejte salát z červeného zelí, který je nadupaný vitamíny.celý článek
Pokud milujete kombinaci masa, svěží zeleniny a sladkého ovoce, zamilujete si i tento salát, jehož základem jsou červené pomeranče. Mají mnohem výraznější chuť než ty klasické a potěší vás i svou sytou barvou. V kombinaci s hořkostí rukolových lístků se tento salát stane vaším nejoblíbenějším letním jídlem.

Nejen že mají červené pomeranče nádhernou barvu, takže dokážou salát zpestřit, ale také chutnají jinak, než jejich běžnější oranžoví příbuzní. Nebojte…celý článek
Chcete-li si připravit lehký, a přitom sytý oběd do práce, přidejte do salátu něco, co vás zasytí. Například kuřecí maso a avokádo – jako v případě tohoto chutného salátu. Grapefruit jen podtrhne všechny jeho jemné chutě.
Tento salát je výživově lehčí, takže se ideálně hodí jako letní večeře, protože vás nezasytí na tak dlouho, ale současně vám ani nebude ležet v žaludku. Chuť sladkých jahod si zaslouží kombinovat s čerstvým sýrem. Vyzkoušejte ideálně kozí, který tento salát chuťově povýší na luxusní pochoutku.
Salát s kozím sýrem a jahodami

Saláty jsou vhodnější spíš jako lehká večeře, než oběd, protože vás zasytí jen na chvilku, ale neleží vám v žaludku. Hlavně je nezapomeňte doplnit…celý článek
Sezona hrušek se sice naplno rozjede až na podzim, to ale rozhodně není důvod, proč byste si je měli do té doby odpírat. V tomto salátu se jejich sladkost kombinuje s hořkostí rukoly a specifickou chutí sýra s modrou plísní. Pokud si chcete trošku zahřešit, doplňte ho opečenými plátky kvalitní slaniny.
Caprese se nikdy neomrzí. Tento jednoduchý salát z rajčat, bazalky a mozzarelly vás v parných dnech osvěží a dát si ho můžete jako lehkou svačinu, malou večeři nebo jako přílohu ke grilovanému masu. Ve videu vás ho naučí připravit Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda.
Více receptů nejen na saláty, ale také na dokonalé raw obědy a sladké dobroty naleznete v nové kuchařce Jitky Adámkové Raw pro zdraví a krásu, kterou vydalo nakladatelství Smart Press.