Raw waldorfský salát
Jsou jídla dávno zažitá, která mají dokonale zkombinované chutě. A tento salát patří mezi ně. Vyzkoušejte ho v odlehčené vitariánské verzi - bez majonézy. Osvěží vás ještě víc, je dietní a na chuti nic neztrácí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Listy z řapíkatého celeru prozatím odložte. Celer omyjte a škrabkou oškrábejte z vypouklé strany tuhé "vlasy".
Jablka omyjte a vykrájejte. Spolu s celerem je nakrájejte na kostičky. Hrozny překrojte na poloviny.
Metličkou ušlehejte zálivku z oleje, octa a medu. Promíchejte zálivku s ovocem a zeleninou ve větší míse.
Nechte asi 10 minut odležet a pak posypte nasekanými vlašskými ořechy. Nasekejte i odložené lístečky celeru a salát jimy ozdobte.
Hodnotit recept: