Salát s červenými pomeranči
Nejen že mají červené pomeranče nádhernou barvu, takže dokážou salát zpestřit, ale také chutnají jinak, než jejich běžnější oranžoví příbuzní. Nebojte se a udělejte si z nich salát.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
podle chuti
Postup přípravy
Namočte kešu. Stačí jim sice už 30 minut, ale nic nezkazíte, když je namočíte několik hodi dopředu. Pak je slijte, vsypte do mixéru na oříšky přidejte hořčičné semínko, třtinový cukr a jablečný ocet. Pokud chcete, zastrouhněte čerstvým pepřem. Pak všechno rozmixujte na hladký, ne moc hustý krém.
Očistěte cibuli a nakrájejte ji na co nejtenčí kolečka. Operte salát nebo rukolu a dobře je osušte v salátové odstředivce.
Oloupejte pomeranče až na dužinu a nakrájejte je na tenká kolečka. Naservírujte na talíře, nebo servírovací mísu, posypte rukolou či salátovými lístky a červenou cibulí.
Salát přelijte majonézou, posypte nahrubo mletým pepřem a podávejte
Hodnotit recept: