Jen málo lidí jím opovrhne. Řízek neboli německy schnitzel patří do středoevropské kuchyně stejně neodmyslitelně jako knedlíky. Ale proč ho nevyzkoušet trochu jinak.
Právě teď je jich všude plno, mají tu nejvýraznější chuť a vy byste se jim v kuchyni rozhodně neměli vyhýbat. Řeč není o ničem jiném, než o čerstvých zelených bylinkách. Petrželka, libeček, majoránka, rozmarýn, nasekejte je a promíchejte se strouhankou. Chuť řízků bude dokonalá.
Kuřecí řízky v bylinkovém trojobalu

Zelenými bylinkami oživená krusta krásně vypadá a ještě lépe chutná.celý článek
U netradiční strouhanky ještě zůstaneme. Do této se totiž pro chuť přidávají mleté vlašské ořechy. Obalte v ní řízky z kuřecích stehen a šup s nimi do trouby. Budou šťavnatější a přitom méně mastné.
Stehenní řízky v ořechovém kabátku

Vyzkoušejte tentokrát řízky z kuřecích stehen. Jsou šťavnatější a v oříškové strouhance chutnají přímo božsky.celý článek
Plněný řízek je vždycky dobrý nápad, jinak by ho nevymysleli Francouzi. Klasický Cordon Bleu se sice připravuje z telecího masa, ale i kuřecí prsa chutnají báječně. Jen si dejte záležet na tom, aby dovnitř opravdu přišel ementál a kvalitní šunka. Na takové dobrotě se šetřit nevyplatí!
Piknik nebo nedělní výlet s dětmi by se neměl obejít bez řízku do ruky. Zapomeňte na dva krajíce kmínového chleba a připravte si domácí burger s plátkem smaženého kuřecího. Na domácí bulce není nic složitého a ten rozdíl v chuti poznáte okamžitě.
Schnitzelburger v domácí housce

Křehká a vláčná houska s neobvyklou náplní dodá tradiční pochoutce nový rozměr.celý článek
Snažíte se jíst zdravě a vedete k tomu i svoje děti? Pak se rozhodně podívejte na tento recept na kuřecí nugetky v mandlové krustě. Jsou pečené v troubě a současně bezlepkové. S pořádným zeleninovým salátem jsou tak naprosto ideální jako lehký oběd nebo večeře.
Kuřecí nugety v mandlové strouhance

Bez lepku a bez smažení, zkrátka jako stvořené pro vaši dietu i pro děti.celý článek