Schnitzelburger v domácí housce
Křehká a vláčná houska s neobvyklou náplní dodá tradiční pochoutce nový rozměr.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Nejprve se vrhněte na bulku. Máslo rozpusťte v kastrůlku. Do mísy rozdrobte droždí a přidejte ostatní suroviny.
Chvilku míchejte a jakmile se vše spojí v jednu pevnou masu, můžete těsto vyjmout a promačkávat v dlaních. Mělo by se dobře hníst. Pokud se lepí, můžete ho ještě poválet v mouce, dokud nebude hladké.
Pak ho vložte do mísy a nechte pod utěrkou asi hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyjměte, ještě trochu ho promačkejte a rozdělte na bulky (velikost si určete podle potřeby).
Bochánky naskládejte na plech předem lehce potřený tukem (nebo můžete použít pečicí papír). Přikryjte je utěrkou a nechte kynout ještě 45-60 minut.
Pak bulky pomažte rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě je pečte při 200 °C asi 15 minut. Před plněním počkejte, až trochu vychladnou a změknou.
Mezitím lehce naklepejte maso, osolte ho, opepřete a obalte v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném s mlékem a strouhance.
Obalené řízky smažte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran a po vyjmutí z pánve je nechte okapat na papírových utěrkách.
Do rozkrojené bulky nejprve na spodní část natřete majonézu, pak přidejte ledový salát a plátek rajčete, usaďte řízek a posypejte ho trochou sójových klíčků. Přiklopte druhou polovinou bulky a podávejte.
Hodnotit recept: