Jak poznáte kvalitní zmrzlinu? Nesmí být nadýchaná ani hrát všemi barvami | Recepty.Blesk.cz

Jak poznáte kvalitní zmrzlinu? Nesmí být nadýchaná ani hrát všemi barvami

Foto: shutterstock.com
30.06.2016 / 06:00

Jan Hochsteiger vyrábí v řemeslném podniku u Staroměstského náměstí báječnou zmrzlinu a už po prvním ochutnání je vám jasné, že poctivé zmrzlině z kvalitních surovin se ta průmyslová nemůže vyrovnat. Právě on nám proto prozradil, jak takovou poctivou zmrzlinu poznáte už od pohledu a která příchuť je nejoblíbenější.

720p 480p 360p 240p
Jak poznát, že je zmrzlina z kvalitních surovin a ne plná chemie • 

 

Rozdíl mezi řemeslnou a průmyslově vyráběnou zmrzlinou je nesrovnatelný. Řemeslná zmrzlina je dělaná ručně a každý druh zmrzliny má svůj vlastní originální recept. Další velký rozdíl vůči průmyslově vyráběné zmrzlině je, že ta řemeslná nebývá tolik emulgovaná a stabilizovaná. Právě svou čistou chutí je pak opravdová a svá.

 

Zákazníci milují jak tradiční chutě, tak i ty originální. Stále oblíbenější je čokoláda s chilli a velký úspěch sklízí i netradiční zmrzliny, jako například sorbet z lesního ovoce a kopřiv. Je jen na fantazii zmrzlináře, jakou inovativní pochoutku připraví.

 

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou…celý článek

 

Jak poznat kvalitní zmrzlinu?

 

Nekvalitní zmrzlinu poznáte na první pohled. Pokud září výraznými odstíny, vypovídá to o tom, že určitě nebude úplně přírodní. Například vanilka, banán ani citron rozhodně nemají zářivě žlutou barvu.

 

Zmrzlina ve vaničce také sama o sobě nedrží naducaný tvar. Pokud ano, značí to, že bude nejspíš chemicky vyztužená. Kvalitní zmrzlina se díky žloutkům chová jako šlehačka. Ta je sice nadýchaná, ale nedá se navrstvit do kopce.

 

Když už si zmrzlinu koupíte, kvalita by vám měla být jasná hned po prvním olíznutí. Zmrzlina by se měla rozplývat na jazyku a rozhodně by v ústech neměla zanechávat pocit mastnoty a chuť škrobu nebo rostlinného tuku.

Diskuse k článku

.

Recept na nejlepší domácí zavináče! Jiné už chtít nebudete

Spolu s utopenci a nakládaným hermelínem tvoří trio nejpopulárnějších jídel studené hospodské kuchyně. Ideální chuťovka nejen k pivu, která stojí za to! A vyrobit si je doma není vůbec složité! Jak na to?

Chřest: Dopřejte si ho v polévce, slaném koláči nebo salátu! Chutná výtečně!

Je zdravý, chutný, originální a snadný na přípravu. Mnozí k němu mají nedůvěru, ale ta není na místě. Chřest se dá připravit na tisíc způsobů. Skvěle chutná nejen v polévkách, ale i ve slaných koláčích, s masem nebo se dá

Nejlepší jarní polévky! Špenátová, bylinková nebo rukolová s kozím sýrem!

Jaro je ideální doba na to, abyste vařili polévky ze sezonních surovin. Zasytí, dodají tělu energii a zdraví, a ještě po nich můžete zhubnout. No není to ideální spojení? Vyzkoušejte tyhle, jsou naprosto geniální!

Nejlepší recept na domácí zeleninový bujon. Zmrazte si ho do zásoby!

Bujon dodá jídlu tu správnou chuť. Hodí se do polévek, omáček nebo rizota. Proč ho ale kupovat v obchodě, když si ho můžete vyrobit sami doma a uchovat do zásoby? Je to jednoduché, zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Na oběti seděl a škrtil ji lanem! Obžaloba…

Páskem, provazem i prádelní šňůrou svazoval a škrtil své oběti, mladé dívky (†14 a 16), Martin Ch.…

celý článek »

České celebrity

Hvězda Ulice Krejčíková: V 5. měsíci má…

Herečka Aneta Krejčíková (26) čeká první miminko, jehož tatínkem je tělocvikář Ondřej Rančák (33).…

celý článek »

Krimi

Sundej ze mě toho pos**nýho psa! Pitbul…

Útok jako z noční můry. Bezbrannou cestující napadl v newyorském metru agresivní pitbul. I když byl…

celý článek »

VIP sport

Zklamaná legenda Sparty Hlinka: Nemám problém…

Zklamání. Slovo, které vystihuje pocity hokejisty Jaroslava Hlinky z poslední sezony. Sparta vypadla…

celý článek »