Jak poznáte kvalitní zmrzlinu? Nesmí být nadýchaná ani hrát všemi barvami | Recepty.Blesk.cz

Jak poznáte kvalitní zmrzlinu? Nesmí být nadýchaná ani hrát všemi barvami

Foto: shutterstock.com
30.06.2016 / 06:00

Jan Hochsteiger vyrábí v řemeslném podniku u Staroměstského náměstí báječnou zmrzlinu a už po prvním ochutnání je vám jasné, že poctivé zmrzlině z kvalitních surovin se ta průmyslová nemůže vyrovnat. Právě on nám proto prozradil, jak takovou poctivou zmrzlinu poznáte už od pohledu a která příchuť je nejoblíbenější.

720p 480p 360p 240p
Jak poznát, že je zmrzlina z kvalitních surovin a ne plná chemie • 

 

Rozdíl mezi řemeslnou a průmyslově vyráběnou zmrzlinou je nesrovnatelný. Řemeslná zmrzlina je dělaná ručně a každý druh zmrzliny má svůj vlastní originální recept. Další velký rozdíl vůči průmyslově vyráběné zmrzlině je, že ta řemeslná nebývá tolik emulgovaná a stabilizovaná. Právě svou čistou chutí je pak opravdová a svá.

 

Zákazníci milují jak tradiční chutě, tak i ty originální. Stále oblíbenější je čokoláda s chilli a velký úspěch sklízí i netradiční zmrzliny, jako například sorbet z lesního ovoce a kopřiv. Je jen na fantazii zmrzlináře, jakou inovativní pochoutku připraví.

 

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou…celý článek

 

Jak poznat kvalitní zmrzlinu?

 

Nekvalitní zmrzlinu poznáte na první pohled. Pokud září výraznými odstíny, vypovídá to o tom, že určitě nebude úplně přírodní. Například vanilka, banán ani citron rozhodně nemají zářivě žlutou barvu.

 

Zmrzlina ve vaničce také sama o sobě nedrží naducaný tvar. Pokud ano, značí to, že bude nejspíš chemicky vyztužená. Kvalitní zmrzlina se díky žloutkům chová jako šlehačka. Ta je sice nadýchaná, ale nedá se navrstvit do kopce.

 

Když už si zmrzlinu koupíte, kvalita by vám měla být jasná hned po prvním olíznutí. Zmrzlina by se měla rozplývat na jazyku a rozhodně by v ústech neměla zanechávat pocit mastnoty a chuť škrobu nebo rostlinného tuku.

Diskuse k článku

.

Salát caesar: Klasika, kterou zvládnete rychle a snadno i sami doma!

Fenomenální salát, který patří mezi ty nejpopulárnější na světě. Dnes existují desítky různých variací tohoto receptu, ovšem ten správný je jen jediný. Jak ho připravit i doma? Je to jednodušší, než si myslíte!

Dezerty do skleničky, které jsou hned hotové! Panna cotta nebo čokoládová pěna

Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které vám nezaberou moc času, a navíc skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že co

Rychlé ovocné koláče na plech: Jahodové, rybízové, třešňové nebo malinové!

Využijte toho, že je všude spousta letního ovoce, a upečte z něj třeba bublaninu nebo koláče na plech. Jsou rychlé, výborné a naprosto jednoduché, takže je zvládne úplně každý. Tyhle recepty doporučujeme, jsou ideální

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Meghan Markle: Tajná cesta do USA bez Harryho!…

Meghan Markle (36) údajně ještě letos vycestuje do Ameriky. Navštíví ji před oficiální návštěvou…

celý článek »

Krimi

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl:…

Postavil si dům, ale tak nějak zapomněl vyřídit stavební povolení! Pokud ho mluvčí Ředitelství silnic…

celý článek »

Krimi

Jára (†18) přes zákaz utekl z domu k přehradě:…

Letní noc a rozjetá parta kamarádů byla silnější než zákaz, který dostal od rodičů. Po půlnoci se…

celý článek »

České celebrity

Mám mindráky, přiznala Prachařová! Ukázala…

Léto a dovolená přímo vybízí k tomu, aby člověk vypnul, nic neřešil a neplýtval čas ani zkrášlováním.…

celý článek »