Jak poznáte kvalitní zmrzlinu? Nesmí být nadýchaná ani hrát všemi barvami | Recepty.Blesk.cz

Jak poznáte kvalitní zmrzlinu? Nesmí být nadýchaná ani hrát všemi barvami

Foto: shutterstock.com
30.06.2016 / 06:00

Jan Hochsteiger vyrábí v řemeslném podniku u Staroměstského náměstí báječnou zmrzlinu a už po prvním ochutnání je vám jasné, že poctivé zmrzlině z kvalitních surovin se ta průmyslová nemůže vyrovnat. Právě on nám proto prozradil, jak takovou poctivou zmrzlinu poznáte už od pohledu a která příchuť je nejoblíbenější.

Jak poznát, že je zmrzlina z kvalitních surovin a ne plná chemie • 

 

Rozdíl mezi řemeslnou a průmyslově vyráběnou zmrzlinou je nesrovnatelný. Řemeslná zmrzlina je dělaná ručně a každý druh zmrzliny má svůj vlastní originální recept. Další velký rozdíl vůči průmyslově vyráběné zmrzlině je, že ta řemeslná nebývá tolik emulgovaná a stabilizovaná. Právě svou čistou chutí je pak opravdová a svá.

 

Zákazníci milují jak tradiční chutě, tak i ty originální. Stále oblíbenější je čokoláda s chilli a velký úspěch sklízí i netradiční zmrzliny, jako například sorbet z lesního ovoce a kopřiv. Je jen na fantazii zmrzlináře, jakou inovativní pochoutku připraví.

 

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou…celý článek

 

Jak poznat kvalitní zmrzlinu?

 

Nekvalitní zmrzlinu poznáte na první pohled. Pokud září výraznými odstíny, vypovídá to o tom, že určitě nebude úplně přírodní. Například vanilka, banán ani citron rozhodně nemají zářivě žlutou barvu.

 

Zmrzlina ve vaničce také sama o sobě nedrží naducaný tvar. Pokud ano, značí to, že bude nejspíš chemicky vyztužená. Kvalitní zmrzlina se díky žloutkům chová jako šlehačka. Ta je sice nadýchaná, ale nedá se navrstvit do kopce.

 

Když už si zmrzlinu koupíte, kvalita by vám měla být jasná hned po prvním olíznutí. Zmrzlina by se měla rozplývat na jazyku a rozhodně by v ústech neměla zanechávat pocit mastnoty a chuť škrobu nebo rostlinného tuku.

Diskuse k článku

.

Nejlepší omáčky: Rajská, koprovka nebo svíčková na smetaně!

Tahle česká klasika nemá ve světě obdoby a na tom trváme! K dosažení dokonalosti omáček je potřeba zkušenost, trpělivost a někdy trvá dlouhé roky, než se z vás stanou omáčkoví machři. Věřili byste, že jsou rodiny, které mezi

Recept na poctivý domácí chléb: Triky, jak ho mít co nejlepší!

Křupavý a čerstvý chleba hned po ránu? Proč ne, stačí, když se ho naučíte upéct sami doma. Můžete zkusit klasický pšeničný, ovšem fantazii se meze nekladou. Chléb se dá upéct z ječné mouky, ovesné, pohankové, špaldové nebo

Luxusní dezerty první republiky: Roláda, dort s ořechy a bezé s krémem!

Kdysi se v Praze chodilo na dortíky k Myšákovi nebo Bergerovi. Cukrárny byly za první republiky opravdovým chrámem, kde jste si pochutnali na skvělých dezertech, dortech či moučnících. Zručné hospodyně zvládly stejně dobré samy

Svatomartinské menu: Báječná husa, knedlíky a zelí! Poradíme vám, jak na to!

Svátek svatého Martina bez dobrého jídla? Ani nápad! Dopřejte si ty nejlepší pochoutky a inspirujte se našimi radami a skvostnou husu s přílohou připravte v pohodlí domova a s láskou. Věřte nebo ne, láska prochází žaludkem!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

ONLINE: Nečesaný si vyslechl rozsudek: Pláč…

Dvakrát ho poslali za mříže a teď ale Lukáš Nečesaný konečně slyšel slovo "nevinen". Soudce Miroslav…

celý článek »

České celebrity

Rozpad Chinaski rozzuřil fanoušky: Vám snad…

Česká hudební scéna zažila obrovský šok. Jedna z nejoblíbenějších českých skupin Chinaski oznámila…

celý článek »

České celebrity

Ewa Farna, jak byste ji nepoznali: Pomačkaná,…

Když vás ráno tahá pejsek z postele, abyste ho šli vyvenčit, obvykle už není čas na výběr outfitu…

celý článek »

Krimi

Tragédie na Prachaticku: Policie prověřuje…

Tragédie se měla stát už ve čtvrtek. Na Prachaticko vyjížděli nejprve záchranáři a později vzlétl…

celý článek »