Angelato se už dlouhou dobu drží na špici nejlepších a nejoblíbenějších pražských zmrzlináren. A není divu. Své dvě pobočky má totiž strategicky umístěné přímo v srdci Prahy a láká na netradiční druhy z poctivých surovin.
Zmrzlinárnu Angelato najdete nedaleko stanice metra Můstek, v Rytířské ulici, a druhou na Újezdě, přímo pod nástupem na lanovku na Petřín. Můžete se tak jistojistě připravit na to, že nápad zajít si na jednu z nejlepších pražských zmrzlin nebudete mít sami. Kromě Pražáků se o místo ve frontě budete dělit také se spoustou turistů, ale rozhodně to stojí za to.
Co je na zmrzlině Angelato tak úžasné? Především jsou to poctivé suroviny, ze kterých se vyrábí, a pak také výběr z mnoha desítek druhů. Klasika jsou smetanové a ovocné, ale doporučujeme vám sebrat odvahu a vyzkoušet některé z jedinečných příchutí.
Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou…celý článek
Z čeho se vyrábí?
Základem smetanových zmrzlin je samozřejmě smetana a čerstvé pasterované plnotučné mléko z rodinné mlékárny v jižních Čechách. Pak už záleží na samotné příchuti, ale dalšími surovinami, které ve zmrzlinách najdete, jsou čokoláda z Peru, sicilské pistácie nebo vanilka z Madagaskaru. Co v nich naopak nenajdete, jsou chemické látky či umělá barviva. Zmrzliny tak sice nemají zářivé barvy, ale zato jsou zdravé a chutnají božsky!
Pokud si na barevné zmrzliny potrpíte, uspokojí vás nabídka sorbetů. Ty jsou vyrobeny ze sezonního ovoce a po něm mají nejen krásnou barvu, ale i chuť, která opravdu není umělá. Navíc se v Angelatu nebojí vyrábět zmrzlinu ze zeleniny nebo bylinek. Když budete mít štěstí, narazíte například na karotkovou, cuketovou, rajčatovou nebo třeba bazalkovou zmrzlinu.
V čem je Angelato ale naprosto jedinečné, to je jejich výběr jedinečných příchutí. Možná vás na první pohled neosloví zmrzlina s příchutí parmezánu, dýně, levandule nebo avokáda, ale pokud seberete odvahu, pravděpodobně nebudete litovat. Bazalková zmrzlina s olivovým olejem je totiž suverénně jedna z nejlepších zmrzlin, které jsem kdy měla tu čest ochutnat!
Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Nepopíráme, že správná zmrzlina má být ze smetany! Jenomže co když hubnete, nemáte zmrzlinovač nebo se vám prostě nechce procházet složitým procesem…celý článek