Nejlepší zmrzlina v Praze: V Angelato mají fantastickou bazalkovou s olivovým olejem | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: V Angelato mají fantastickou bazalkovou s olivovým olejem

Video se připravuje ...
Jídlo z Česka: Zmrzlinárny Angelato mají fantastickou bazalkovou s olivovým olejem
Foto: Adam Balažovič
03.08.2016 / 06:00

Angelato se už dlouhou dobu drží na špici nejlepších a nejoblíbenějších pražských zmrzlináren. A není divu. Své dvě pobočky má totiž strategicky umístěné přímo v srdci Prahy a láká na netradiční druhy z poctivých surovin.

 

Zmrzlinárnu Angelato najdete nedaleko stanice metra Můstek, v Rytířské ulici, a druhou na Újezdě, přímo pod nástupem na lanovku na Petřín. Můžete se tak jistojistě připravit na to, že nápad zajít si na jednu z nejlepších pražských zmrzlin nebudete mít sami. Kromě Pražáků se o místo ve frontě budete dělit také se spoustou turistů, ale rozhodně to stojí za to.

 

Co je na zmrzlině Angelato tak úžasné? Především jsou to poctivé suroviny, ze kterých se vyrábí, a pak také výběr z mnoha desítek druhů. Klasika jsou smetanové a ovocné, ale doporučujeme vám sebrat odvahu a vyzkoušet některé z jedinečných příchutí.

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou…celý článek

Z čeho se vyrábí?

 

Základem smetanových zmrzlin je samozřejmě smetana a čerstvé pasterované plnotučné mléko z rodinné mlékárny v jižních Čechách. Pak už záleží na samotné příchuti, ale dalšími surovinami, které ve zmrzlinách najdete, jsou čokoláda z Peru, sicilské pistácie nebo vanilka z Madagaskaru. Co v nich naopak nenajdete, jsou chemické látky či umělá barviva. Zmrzliny tak sice nemají zářivé barvy, ale zato jsou zdravé a chutnají božsky!

 

Pokud si na barevné zmrzliny potrpíte, uspokojí vás nabídka sorbetů. Ty jsou vyrobeny ze sezonního ovoce a po něm mají nejen krásnou barvu, ale i chuť, která opravdu není umělá. Navíc se v Angelatu nebojí vyrábět zmrzlinu ze zeleniny nebo bylinek. Když budete mít štěstí, narazíte například na karotkovou, cuketovou, rajčatovou nebo třeba bazalkovou zmrzlinu.

 

V čem je Angelato ale naprosto jedinečné, to je jejich výběr jedinečných příchutí. Možná vás na první pohled neosloví zmrzlina s příchutí parmezánu, dýně, levandule nebo avokáda, ale pokud seberete odvahu, pravděpodobně nebudete litovat. Bazalková zmrzlina s olivovým olejem je totiž suverénně jedna z nejlepších zmrzlin, které jsem kdy měla tu čest ochutnat!

Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Nepopíráme, že správná zmrzlina má být ze smetany! Jenomže co když hubnete, nemáte zmrzlinovač nebo se vám prostě nechce procházet složitým procesem…celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz