Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Amato si zajděte i na domácí nanuky | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Amato si zajděte i na domácí nanuky

Jídlo z Česka: Kromě zmrzliny nabízejí v Amato i vlastní nanuky
Foto: Adam Balažovič
06.08.2016 / 06:00

Co dělá zmrzlinu skutečnou lahůdkou? Nic jiného než poctivé suroviny a žádná chemie. V kavárně a cukrárně Amato na pražské Letné se tyto dvě věci snoubí také s tradiční italskou recepturou a láskou k této mražené pochoutce. Není divu, když Amato znamená v italštině "milovaný".

Eva Amato se se svým manželem, rodilým Italem, seznámila v Británii. Když se pak rozhodovali, kam dál a co tam dělat, přišel skvělý nápad založit si v Praze zmrzlinárnu. V jedné ze zapadlých letenských uliček tak najdete skutečný klenot – lahodnou zmrzlinu z těch nejlepších surovin, skvělé domácí dorty a samozřejmě italskou kávu.

 

Na co sem rozhodně musíte zajít? Vedle sorbetů, které opravdu chutnají po ovoci, ze kterého jsou vyrobeny, jsou to méně obvyklé smetanové příchuti. Těm pak nejvíc kraluje slaný karamel, na kterém jsou podle Evy Amato někteří zákazníci bezmála závislí.

 

Vedle skvělé kopečkové zmrzliny se sem ale můžete vypravit i na domácí nanuky. I ty jsou dělané z nejlepších surovin. Co dělá zmrzlinárnu Amato jednu z nejlepších v Praze? Podívejte se na video:

 

Jídlo z Česka: Kromě zmrzliny nabízejí v Amato i vlastní nanuky • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Vánoční zprávy

Přísný otec William zakázal Charlotte dárek…

Vánoce se nezadržitelně blíží a i královská princátka vyslovila přání, co by ráda našla pod stromečkem.…

celý článek »

Komentáře

Komentář: Exhibicionista protlačil svůj…

Starosta Řeporyjí za ODS a bulvární novinář Pavel Novotný protlačil svůj „slavný“ pomník vlasovcům…

celý článek »

Světové celebrity

Celebritní opilci 2019: Zombie výrazy i…

I takové dny jsou... Když se sejde dobrá parta, nebo vám lijí jednu skleničku za druhou, je snadné…

celý článek »

VIP sport

Bijec Vémola s Lelou: poslední přípravy…

Zápas století pro Karlose Vémolu sice nedopadl, jak si přál, přesto si nenechává kazit radost z toho,…

celý článek »