Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Amato si zajděte i na domácí nanuky | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Amato si zajděte i na domácí nanuky

Jídlo z Česka: Kromě zmrzliny nabízejí v Amato i vlastní nanuky
Foto: Adam Balažovič
06.08.2016 / 06:00

Co dělá zmrzlinu skutečnou lahůdkou? Nic jiného než poctivé suroviny a žádná chemie. V kavárně a cukrárně Amato na pražské Letné se tyto dvě věci snoubí také s tradiční italskou recepturou a láskou k této mražené pochoutce. Není divu, když Amato znamená v italštině "milovaný".

Eva Amato se se svým manželem, rodilým Italem, seznámila v Británii. Když se pak rozhodovali, kam dál a co tam dělat, přišel skvělý nápad založit si v Praze zmrzlinárnu. V jedné ze zapadlých letenských uliček tak najdete skutečný klenot – lahodnou zmrzlinu z těch nejlepších surovin, skvělé domácí dorty a samozřejmě italskou kávu.

 

Na co sem rozhodně musíte zajít? Vedle sorbetů, které opravdu chutnají po ovoci, ze kterého jsou vyrobeny, jsou to méně obvyklé smetanové příchuti. Těm pak nejvíc kraluje slaný karamel, na kterém jsou podle Evy Amato někteří zákazníci bezmála závislí.

 

Vedle skvělé kopečkové zmrzliny se sem ale můžete vypravit i na domácí nanuky. I ty jsou dělané z nejlepších surovin. Co dělá zmrzlinárnu Amato jednu z nejlepších v Praze? Podívejte se na video:

 

Jídlo z Česka: Kromě zmrzliny nabízejí v Amato i vlastní nanuky • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Manželka nemocného Menzela Olga otevřeně…

I když už nemůže na nohy, divadlo je prý stále jeho život. Olga Menzelová (41) otevřeně promluvila…

celý článek »

Krimi

Nejzpackanější poprava všech dob: Vězni…

Portoričan Ángel Nieves Díaz (†55) byl zkušený kriminálník, který se nezastavil ani před vraždou.…

celý článek »

Ostrava

Pohřeb romského bosse: Lidé se vrhali do…

Stovky lidí z romské komunity i mimo ni se v pondělí v poledne přišly rozloučit s respektovaným podnikatelem…

celý článek »

Tipsport extraliga

Vrbata reaguje na Jágra: Není možné, aby…

V neděli v Mladé Boleslavi to byl šlágr jako víno. Emoce na ledě, v hledišti, všude okolo. Přijel…

celý článek »