Co dělá zmrzlinu skutečnou lahůdkou? Nic jiného než poctivé suroviny a žádná chemie. V kavárně a cukrárně Amato na pražské Letné se tyto dvě věci snoubí také s tradiční italskou recepturou a láskou k této mražené pochoutce. Není divu, když Amato znamená v italštině "milovaný".
Eva Amato se se svým manželem, rodilým Italem, seznámila v Británii. Když se pak rozhodovali, kam dál a co tam dělat, přišel skvělý nápad založit si v Praze zmrzlinárnu. V jedné ze zapadlých letenských uliček tak najdete skutečný klenot – lahodnou zmrzlinu z těch nejlepších surovin, skvělé domácí dorty a samozřejmě italskou kávu.
Na co sem rozhodně musíte zajít? Vedle sorbetů, které opravdu chutnají po ovoci, ze kterého jsou vyrobeny, jsou to méně obvyklé smetanové příchuti. Těm pak nejvíc kraluje slaný karamel, na kterém jsou podle Evy Amato někteří zákazníci bezmála závislí.
Vedle skvělé kopečkové zmrzliny se sem ale můžete vypravit i na domácí nanuky. I ty jsou dělané z nejlepších surovin. Co dělá zmrzlinárnu Amato jednu z nejlepších v Praze? Podívejte se na video: