Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Amato si zajděte i na domácí nanuky | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Amato si zajděte i na domácí nanuky

Jídlo z Česka: Kromě zmrzliny nabízejí v Amato i vlastní nanuky
Foto: Adam Balažovič
06.08.2016 / 06:00

Co dělá zmrzlinu skutečnou lahůdkou? Nic jiného než poctivé suroviny a žádná chemie. V kavárně a cukrárně Amato na pražské Letné se tyto dvě věci snoubí také s tradiční italskou recepturou a láskou k této mražené pochoutce. Není divu, když Amato znamená v italštině "milovaný".

Eva Amato se se svým manželem, rodilým Italem, seznámila v Británii. Když se pak rozhodovali, kam dál a co tam dělat, přišel skvělý nápad založit si v Praze zmrzlinárnu. V jedné ze zapadlých letenských uliček tak najdete skutečný klenot – lahodnou zmrzlinu z těch nejlepších surovin, skvělé domácí dorty a samozřejmě italskou kávu.

 

Na co sem rozhodně musíte zajít? Vedle sorbetů, které opravdu chutnají po ovoci, ze kterého jsou vyrobeny, jsou to méně obvyklé smetanové příchuti. Těm pak nejvíc kraluje slaný karamel, na kterém jsou podle Evy Amato někteří zákazníci bezmála závislí.

 

Vedle skvělé kopečkové zmrzliny se sem ale můžete vypravit i na domácí nanuky. I ty jsou dělané z nejlepších surovin. Co dělá zmrzlinárnu Amato jednu z nejlepších v Praze? Podívejte se na video:

 

Jídlo z Česka: Kromě zmrzliny nabízejí v Amato i vlastní nanuky • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Zonyga vyšel s pravdou ven! Konec mlžení…

Nejdřív to vypadalo, že se jen náhodně potkali na letišti, pak se ukázalo, že jsou kolegové a navíc…

celý článek »

Příběhy

Postiženou Dominiku nechtěli pustit do obchodu…

S podobným chováním se paní Dominika prý ještě nesetkala. Poté, co se handicapovaná žena využívající…

celý článek »

Svět

Ivanka Trumpová se chlubila snímky z dovolené.…

Ivanka Trumpová, dcera a hlavní poradkyně prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, se na sociálních…

celý článek »

Praha - Zprávy

Na deset tisíc lidí prošlo Prahou: Účastníci…

Na Václavském náměstí v Praze celý den probíhaly akce spjaté s 21. srpnem 1968 i 1969. Dobové fotografie…

celý článek »