Červený rybíz je všude! Připravte z něj dokonalé koláče a bublaniny | Recepty.Blesk.cz

Červený rybíz je všude! Připravte z něj dokonalé koláče a bublaniny

Foto: shutterstock.com
23.07.2016 / 06:00

Při sbírání rybízu to chce trochu trpělivosti, ale když je košík konečně plný, dokážete s ním kouzla. Třeba koláč s karamelizovanými mandlemi, který se ze stolu ztratí po pár minutách.

 

Červený rybíz patří mezi nejvíce osvěžující letní ovoce, což v parných vedrech jistě oceníte. Stejně jako možnost nezapínat troubu. Pokud máte chuť na moučník, který se rozplývá na jazyku a přitom chladí, vyzkoušejte nepečený rybízový dort.

Nepečený rybízový dort

Nepečený rybízový dort

Je lehký, ovocný a v parném letním dni to l í d bude ta nejlepší tečka za svátečním obědem.celý článek

Tento koláč je hotová pohádka. Karamelizované mandle dokonale vyvažují svěží chuť rybízu a kromě toho, že skvěle chutná, také báječně vypadá. Raději ho udělejte rovnou z dvojité dávky.

Koláč s karamelizovanými mandlemi

Koláč s karamelizovanými mandlemi

Svěží moučník z nakyslého rybízu a zladkých karamelizovaných mandlí.celý článek

Muffiny jsou jedním z nejlehčích moučníků. Navíc jsou hned hotové a můžete do nich dát prakticky cokoliv. Největším bonusem pak je, že je nemusíte krájet – každý sám o sobě je dokonalou porcí, takže je jen rozdělte do batůžků a hurá na výlet!

Jogurtové muffiny s rybízem

Jogurtové muffiny s rybízem

Ovocné muffiny s jogurtem a rybízem vás osvěží v parných dnech.celý článek

Že už vám rybíz leze i ušima? Tak si ho zavařte na zimu, až se vám po něm bude stýskat. Toto želé má fantastickou chuť a krásně červenou barvu, která se neokouká.

Rybízový rosol

Rybízový rosol

Jak voní léto? Přece rybízem! Tak si kousek červencové vůně zavařte na zimu.celý článek

Bez bublaniny prostě není léto. To v sobě kombinuje červené kuličky rybízu a nakyslá chuť kefíru, takže se nemusíte bát, že by šlo o nějakou sladkou bombu. K nedělní kávě nebo na  snídani všedního dne je zkrátka úplně perfektní.

Kefírová bublanina s rybízem

Kefírová bublanina s rybízem

Bez ovocné bublaniny není to správné léto!celý článek

Poznejte také ty nejlepší triky, jak upéct vždy dokonale nadýchaný koláč.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz