Rybízový rosol | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rybízový rosol

45 min. | kompot | 5 518 kJ/porce | 5 porcí | Vegetariánské jídlo

Jak voní léto? Přece rybízem! Tak si kousek červencové vůně zavařte na zimu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1000 grybíz
500 gjablko
1500 gcukr želírovací
1 kscitrón

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Nahrubo nakrájená jablka a rybíz rozmixujte, dejte je do hrnce a přilijte k nim 500 ml vody.

2.

Vařte 20 až 30 minut, nebo dokud se ovoce nerozvaří. Velký cedník vyložte plátýnkem nebo látkovou plenou, vlijte obsah hrnce a nechte přes noc překapat.

3.

Druhý den změřte objem šťávy a na každý litr dejte 1 kg želírovacího cukru. Přidejte citronovou šťávu a směs přiveďte k varu.

4.

Po 5 minutách vypněte, seberte pěnu a rosol plňte do sterilizovaných sklenic. Pevně je uzavřete a postavte do vychladnutí dnem vzhůru.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz