Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře.Dnes se dozvíte, jak zabránit připáleninám při vaření pudinku, jak se poprat s usazeninami od čaje v konvičce nebo jak mít míchaná vajíčka nadýchaná.
Jak na pudink
Už jste někdy připálila pudink? Máme pro vás dobrou radu, jak tomu předejít. Dno hrnce, ve kterém ho budete vařit, jednoduše potřete máslem. Pudink se nepřipálí a máslo mu navíc dodá jemnost.
Nadýchaná snídaně
Pokud máte ráda k snídani míchaná vajíčka, máme pro vás skvělý tip. Na jedno vejce přidejte lžíci minerálky nebo sodovky. Míchanice bude krásně nadýchaná a jemná.
Jak snadněji krájet tvrdý sýr
Tvrdý sýr se vám bude lépe krájet, když nůž nejprve namočíte do horké vody.
Konvička na čaj jako nová
Zatvrdlé čajové usazeniny z vnitřku konvičky odstraníte houbičkou, kterou z hrubé strany posypete jedlou sodou. Vše dobře vydrhněte a opláchněte vodou.
Aby se bábovka dobře vyklopila
Když chcete, aby se bábovka po upečení vyklopila snáze z formy, pak hned po vymazání vložte formu na chvíli do ledničky. Až když tuk ztuhne, vysypejte ji moukou.