Jahodový koláč s nutelou
Chcete jahody povýšit na gurmánský zážitek? Zkuste tedy tento vynikající moučník. Čokoláda k tomuto ovoci prostě patří, tak proč ji nepřidat i do snadného koláče, ve kterém se chutě perfektně propojí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
těsto
podle potřeby
Postup přípravy
Z mouky, cukru, másla, vajec a špetky soli vypracujte hladké těsto. Přeneste ho do formy a zarovnejte okraje.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Z mléka, prášku a cukru uvařte hustý pudink a za stálého míchání nechte vychladnout. Přimíchejte máslo a nutelu.
Krémem potřete vychladlý korpus a nahoru navrstvěte čerstvé jahody.
Hodnotit recept: