Vaření je velmi často kreativní záležitost, při které můžete smíchat nejrůznější suroviny a ingredience dohromady a vznikne kulinářský zázrak. Možná ale nevíte, co všechno k sobě pasuje. Následující kombinace jsou pro sebe jako stvořené!
Rajčata-česnek-bazalka
Ideální trojka, kterou využijete v zimě při vaření polévek a v létě při přípravě zeleninových salátů.
Brambory-kopr
Pokud vaříte často brambory, zřejmě do vody přidáte kmín. Ovšem co takhle zkusit nasekaný kopr? Vařené brambory pak budou perfektní.
Brambory-muškátový oříšek
Věděli jste, že muškátový oříšek se hodí do jakéhokoli bramborového jídla? Zejména pak do bramborové kaše!
Maso-anýz
Anýz je sám o sobě dost aromatický, ovšem pokud ho přidáte k masu, které pečete nebo dusíte, jeho chuť nebude cítit, zato chuť masa bude výraznější a lepší.
Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!
Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste…celý článek
Jablka-skořice
Tuhle dvojici určitě znáte, pokud pečete. Klasika, která se hodí do všeho – dezertů, omáček nebo hlavních pokrmů.
Hrušky-sýr niva
Nemusí to být pokaždé niva, ale jakýkoli zrající modrý sýr. Zkuste k těmto druhům zakousnout hrušku nebo ji přidat třeba do salátu či teplých jídel, v nichž je základem právě tento sýr.
Návod na přípravu dokonalé rýže! Už nikdy připálená nebo rozvařená

Rýže je základem mnoha pokrmů – od obyčejné přílohy k masu až po krémové rizoto. Pokud ji chcete připravit co nejdokonaleji, musíte postupovat správně.…celý článek
Jehněčí-máta
Naprosto dokonalé spojení. Jakmile přidáte jen trochu máty do omáčky, z jehněčího se stane božské jídlo, kterému neodoláte!
Vepřové maso-fenykl
Zkuste dochutit při pečení vepřové maso rozdrcenými fenyklovými semínky, rozdíl pocítíte okamžitě.
Kachna-pomeranč
Pečená kachna bude ještě lepší, když k ní přidáte pomerančovou kůru na ochucení nebo k ní naservírujete pomerančovou omáčku.
Ryby-fenykl
Fenykl tak trochu připomíná chutí kopr, jen je výraznější. Skvěle se proto hodí k tak trochu chuťově nevýrazným rybám.
Šéfkuchař Babiččiny zahrady Radek David vás naučí perfektní šťouchané brambory. Podívejte se na VIDEO: