Kdo by tahle jídla nemiloval? Ať už použijete hrnec, pánev nebo třeba pekáč, mají totiž něco společného. Všechny ingredience vaříte dohromady, takže toho moc nezašpiníte, a navíc jsou téměř hned hotová. Navíc chutnají fantasticky – a je jedno, zda je v nich maso, zelenina, luštěniny nebo brambory.
Lečo se hodí kdykoli v roce a v kterýkoli den. Někdo ho má tak moc rád, že ho vaří v tom největším hrnci a klidně i z dvojnásobného množství surovin. Je plné zeleniny a můžete k němu přikusovat třeba jen chleba. Původně jde o maďarskou specialitu, ve které nejsou vejce a je pikantnější než naše varianty. A v čem je lečo úžasné? Dá se jíst samotné nebo ho můžete použít jako základ pro gulášovkou polévku, do perkeltu nebo jako přílohu ke grilovanému masu. To nejchutnější lečo byste měli jako správní Maďaři připravovat v kotlíku. Nemáte? Nevadí, stačí hrnec.

Základem tradičního leča (maďarsky lecsó) není nic jiného než čerstvá sezonní zelenina. Ovšem pozor, vejce do něj nepatří!celý článek
A co takhle hodit na pánev kus masa? Milovníci kuřecího, vepřového nebo mletého masa určitě uvítají recepty, které je mile překvapí. A vlastně na nich není nic složitého, zvládnete je určitě i vy. Takový vepřový perkelt je naprosto dokonalý a chutná lépe snad až druhý den. Pokud vám ovšem v hrnci vydrží.

Chutná skvěle, na podzim zahřeje a rozdráždí vaše chuťové pohárky. Navíc je to rychlá a levná večeře!celý článek

Zapečené brambory, mrkev, cibule a mleté maso chutnají skvěle jak na oběd, tak i na večeři.celý článek

Ideální a rychlé jídlo z jedné pánve, které navíc pořádně rozparádí. Je v něm totiž zázvor a curry, takže milovníci pikantních jídel budou nadšení.…celý článek
Křehké řízky 8x jinak: Klasický vídeňský i kokosové z trouby

Když nevíte, co uvařit k večeři, k nedělnímu obědu nebo na výlet, řízky jsou vždy sázkou na jistotu. Vyzkoušejte je v těstíčku, z trouby, s bylinkami…celý článek
Milujete luštěniny nebo nejíte maso? I z luštěnin lze vykouzlit jednoduchá, rychlá a vynikající jídla z jednoho hrnce. Ideální je čočka nebo fazole. Vyzkoušet můžete indickou čočku, mexické fazole nebo českou čočku s hrachem a feferonkami. Výhodou také je, že není potřeba luštěniny nijak extra zahušťovat, protože jsou husté samy o sobě. Hodí se k nim pečivo, ale jíst se dají samozřejmě i bez něj.

Není čočka jako čočka. Pokud už vás nebaví ta nakyselo, vyzkoušejte červenou s vůní exotiky.celý článek
Pikantní čočka s hrachem a feferony

Čočka a hrách omaštěné sádlem, podávané se směsí na sádle orestované feferonky, cibule, papriky a uzeniny.celý článek
Nejlepší pomazánky nejen k večeři, které si okamžitě zamilujete!

Nemáte moc času a nechce se vám k večeři vařit nic teplého? Nemusíte, klidně nabídněte rodině nějakou pomazánku. Jsou hotové hned, a navíc si na nich…celý článek
Rychlé a levné bramborové večeře, které zasytí celou rodinu!

Proč vymýšlet složitá menu nebo zkoušet netradiční potraviny, když máme české brambory? Z nich se dá vyčarovat nejen dokonalý oběd, ale i večeře. A…celý článek