Nemáte moc času a nechce se vám k večeři vařit nic teplého? Nemusíte, klidně nabídněte rodině nějakou pomazánku. Jsou hotové hned, a navíc si na nich pochutnáte. No, a když vám ještě něco zbyde, nevadí, dají se sníst i ke snídani nebo je můžete namazat na pečivo a dát dětem do školy ke svačině.
Jestli jste až dosud znali pouze klasickou rybičkovou pomazánku, zkuste experimentovat a otestujte tyhle pomazánky, které se hodí nejen na topinky, ale i na celozrnné tousty nebo obyčejný chleba. V kombinaci například s koriandrem či bazalkou chutnají velmi originálně.
Topinky s pomazánkou z červené řepy

Právě teď je jí všude plno a stojí pár korun. Vrhněte se na řepu.celý článek
Bazalková pomazánka s pečeným česnekem

Chcete si domů přinést kousek Itálie? Pak tuto pomazánku nezapomeňte podávat s parmazánem a sluncem nadopovanými rajčaty.celý článek
Avokádová pomazánka s koriandrem

Výrazná chuť koriandru se v této pomazánce z avokáda dokonale prosadí.celý článek
Chcete trochu sytější pomazánku? Pak nezapomeňte na tvaroh, vajíčka a sýr. Existuje nespočet nejrůznějších variant, ve kterých najdete právě tyhle ingredience, záleží na vás, co máte rádi a čemu dáváte přednost. Jejich výroba je snadná a hlavně velmi rychlá. Připravte ale vždycky jen takové množství, které spotřebujete. Zvláště vajíčkové se rychle kazí, no a většina z nich stejně chutná nejlépe čerstvá.

Nejzákladnější bylinková pomazánka, která chutná naprosto božsky na čerstvém pečivu. V jednoduchosti je síla!celý článek
Vajíčková pomazánka s řeřichou a koprem

Vaječná pomazánka je skvělá sama o sobě. Čerstvé bylinky jí ale dodají svěží, letní chuť.celý článek
Správná pomazánka by neměla být překombinovaná. Lepší je použít jen několik kvalitních ingrediencí a vykouzlíte fantastickou večeři! Skvěle chutnají pomazánky, ve kterých figurují ořechy. Výsledná chuť je velmi zajímavá. A poradíme vám ještě něco: Ořechy nasucho opražte na pánvi, nechte vychladnout a teprve pak je použijte.

Pomazánka z ořechů, másla, brynzy, dochucená mletou paprikou a sekanou pažitkou. Mažeme na plátky celozrného rohlíku.celý článek
Pomazánky z luštěnin tak trochu unikají pozornosti mezi ostatními surovinami, ale to je velká chyba. Rozhodně stojí za to je vyzkoušet. Můžete je podávat teplé, studené, jemné i ostřejší, s chlebem nebo bílým pečivem. Luštěniny navíc obsahují spoustu bílkovin a vitaminů, například B. Tyhle dvě jsou dokonalé, mají říz a chutnat budou i mužské části rodiny.
Pomazánka z cizrny, máty a petrželky

Hummus z cizrny je klasika. Zkuste z ní proto tentokrát připravit lahodnou pomazánku ovoněnou bylinkami.celý článek