Přemýšlíte, co uvařit k večeři? Zapomeňte na studené zeleninové saláty a uvařte rodině vydatnou polévku. Zeleninovou, luštěninovou nebo masovou. Je to jen na vás. Každopádně s žádnou nebudete litovat. Chutnají totiž skvěle!
Luštěniny byly od pradávna součástí jídelníčku našich předků. Bohužel jsme na ně časem pozapomněli, a to je velká škoda. Přitom jsou naprosto ideální nejen do polévek, ale také místo zavářky, jako příloha či hlavní jídlo. Navíc pomáhají při hubnutí a působí proti rakovině. Tak proč je nevyzkoušet?

Polévku z čočky, zeleniny a masového vývaru doplníme slaninou a točeným salámem. Podáváme ji ve vydlabaných chlebových bochnících.celý článek
V chladnějších dnech je lepší konzumovat potraviny, které jsou teplé a dodají nám spoustu energie. Zelenině se ovšem vyhýbat nemusíte, stačí ji použít do nějaké hutné polévky, která nejen zahřeje, ale taky zasytí, takže stačí jako hlavní chod k obědu nebo k večeři.

Bramboračka je jedna z polévek, která by rozhodně neměla chybět ve vašem kuchařském repertoáru.celý článek

Polévka z brambor, dýně, cibule, česneku, vína a vývaru, ochucená zázvorem a kardamomem. Podáváme posypanou dýňovými semínky a plátky tmavého chleba.celý článek
Milujete kysané zelí? Dobře děláte, je to vyzkoušený všelék našich babiček. Působí příznivě na naše trávení, je antibakteriální a kromě toho skvěle chutná. Patří do typické české i slovenské kuchyně už mnoho generací a dá se z něj připravit cokoli. My doporučujeme tyhle dvě skvělé polévky, které vám stoprocentně zachutnají.

Zelná polévka je naprostá klasika. Ať už ji děláte bílou nebo s paprikou. Zkuste ji proto tentokrát ozvláštnit lahodnými knedlíčky z uzeného masa.celý článek

Tahle typická slovenská polévka je jednou z nejoblíbenějších a není divu. Skvěle chutná, je plná zdravých ingrediencí a po bouřlivém večírku vás zaručeně…celý článek
Neumíte si představit polévku bez pořádného kusu masa? Pak si dopřejte tradiční českou gulášovku. Uvařit opravdu dobrou, to je umění stejně jako koprovka nebo svíčková, ale výsledek stojí za to! Tahle je jako od babičky.

Gulášová polévka je pokaždé jiná. Ta pravá se ale vaří z hovězího masa. Ovšem ne z kližky, jako klasický hovězí guláš, ale z libovějšího hovězího krku.…celý článek