Krémová polévka z dýně
Polévka z brambor, dýně, cibule, česneku, vína a vývaru, ochucená zázvorem a kardamomem. Podáváme posypanou dýňovými semínky a plátky tmavého chleba.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Dýni oloupejte a dužinu nakrájejte na kostičky.
Oloupejte brambory, cibuli a česnek.
Brambory nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a cibuli nasekejte nadrobno.
Připravenou zeleninu opečte na másle, ochuťte zázvorem a kardamomem.
Zeleninovou směs zalijte vínem, vývarem a vařte do změknutí 20–30 minut.
Rozmixujte, přidejte smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
Podle potřeby nařeďte ještě trochou vývaru.
Podávejte posypané opraženými dýňovými semínky a s plátky tmavého chleba nebo se žemlemi.
Hodnotit recept: