Čočková polévka v chlebu
Polévku z čočky, zeleniny a masového vývaru doplníme slaninou a točeným salámem. Podáváme ji ve vydlabaných chlebových bochnících.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Slaninu nakrájejte nadrobno a také přidejte do polévky.
Čočku namočte na 12 hodin do studené vody.
Mrkev očistěte a nakrájejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Celer očistěte a nakrájejte.
Papriku umyjte, překrojte a zbavte semínek, nakrájejte na proužky.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
V hrnci rozehřejte olej, přidejte mrkev, cibuli a celer, krátce opečte.
Přidejte papriku a brambory a duste asi 3 až 4 minuty.
Okořeňte bobkovým listem a vařte 30 až 40 minut.
Salám oloupejte, nakrájejte na kolečka, vložte do polévky.
Nechejte několik minut povařit, dochuťte solí, pepřem a octem.
Bobkový list vyberte z polévky.
Z bochníků chleba seřízněte vrch a vyberte prostředek.
Polévkou plňte bochníky, přikryjte pokličkou z kůrky a ihned podávejte.
Hodnotit recept: