Bramborovo-houbová polévka
Na oleji osmažená cibule, pohankové vločky a brambory. Zalitá houbami vylouhouvanými ve vodě. Dochutíme česnekem a doladíme zelím, fazolemi majoránkou a petrželovou natí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Houby zalijte vroucí vodou a nechte 10 minut stát, aby změkly.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.
Na rozehřátém oleji osmažte cibuli, pohankové (nebo ovesné) vločky a brambory.
Po třech minutách přidejte houby i s vodou, prolisovaný česnek, sůl a doplňte vodou asi na 1 litr.
Polévku vařte cca 20 minut.
Abyste nemusela používat jíšku, třetinu polévky rozmixujte, smíchejte se zbylou polévkou.
Přidejte zelí, fazole, majoránku, petrželovou nať a znovu povařte.
Hodnotit recept: