Oravská kapustnica s klobásou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Oravská kapustnica s klobásou

135 min. | polévka | 1 259 kJ/porce | 8 porcí

...

Tahle typická slovenská polévka je jednou z nejoblíbenějších a není divu. Skvěle chutná, je plná zdravých ingrediencí a po bouřlivém večírku vás zaručeně dostane znova na nohy.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžíceolej rostlinný
1 l
1 špetkapepř černý mletý
1 hrstmajoránka sušená
100 gzelenina kořenová
2 stroužekčesnek
2 lvoda
2 polévková lžícemouka hladká pšeničná
20 ghouby sušené
200 gvepřové ramínko
350 gzelí kysané bílé
400 gklobása pikantní

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 120
1.

Sušené houby, vepřové maso, klobásu uvaříme v mírně osolené vodě. Po 30 minutách přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a kysané zelí.

2.

Když jsou všechny suroviny uvařené doměkka, přidáme jíšku, kterou připravíme z oleje, mouky a cibule. Přilijeme vodu z kysaného zelí a ještě povaříme dalších deset minut.

3.

Dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem, který jsme rozetřeli se solí. Uvařené maso a klobásu pokrájíme a dáme do polévky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 315,5kJ 1 259,2kJ
Bílkoviny 3,2g 12,8g
Tuky 6,6g 26,2g
Sacharidy 1g 3,8g
Cholesterol 14mg 56mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz