Guláš je dokonalé jídlo do sychravých dní. Je plný dušeného masa a zeleniny, vaří se v jednom hrnci, takže si neušpiníte mnoho nádobí a nejlepší je ho jen tak nechat probublávat na plotně. Za málo práce tak vznikne dokonalé, hřejivé jídlo. A můžete ho připravit prakticky z jakéhokoliv masa. Fantazii se meze nekladou.
Guláš je klasika maďarské kuchyně a samozřejmě se neobejde bez mleté sladké papriky. Nejlepší je pak maďarská. V dnešní době ji snadno koupíte na farmářských trzích nebo v každém větším supermarketu. Snadno si pak připravíte pravý maďarský kotlíkový guláš nebo pikantní tokáň.

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek
Dalším receptem z maďarské kuchyně je segedínský guláš neboli maso dušené se zelím. Zpravidla se dělá z vepřového, nikoli hovězího masa a z kysaného zelí. Jistě si ale zamilujete i variantu s uzeným masem a sterilovaným zelím – záhorácký guláš.

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek
Klasika nad klasiky – to je hovězí guláš. Patří do něj spousta cibule, která omáčku zahustí, takže není potřeba guláš zahušťovat moukou nebo jíškou. Pokud máte rádi pikantní, nebojte se do něj přimíchat pálivou papriku nebo nakrájenou feferonku. Zkusit ovšem můžete i hovězí guláš s fazolemi nebo na pivu. Budete překvapeni.
Hovězí guláš na černém pivu s hříbky

Tenhle guláš má chuť, které neodoláte. Černé pivo, hřiby, hovězí maso - ideální spojení.celý článek

Hovězí maso a fazole, to je správná kombinace pro správné chlapy! Tenhle guláš jim bude určitě chutnat.celý článek
Nejlepší guláš ze sezonních surovin je podle mě právě tento. Dokonale se v něm snoubí chutě šťavnaté vepřové plece, bílého vína a podzimních jablek. Úplně nejlépe pak chutná jen tak, s krajícem chleba.

Netradiční guláš s jablky a bílým vínem ovoněný majoránkou, je nejlepší s chlebem nebo bílým pečivem.celý článek
Bramborový guláš milují nejen dospělí, ale i děti. Je hned hotový a zvládnete ho, i když máte hluboko do kapsy. Navíc se všechno vaří v jednom hrnci. Co může být lepšího?

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek
Sezona zvěřiny je na podzim také v plném proudu a pravdou je, že zvěřinovému guláši se žádný jiný nevyrovná. Nezapomeňte na koření, se kterým chutná jelení maso nejlépe – jalovec, bobkový list a samozřejmě také podlít ho červeným vínem.
A co zkusit guláš z hlívy ústřičné? Má zajímavou chut a rozhodně nebudete litovat, že v něm není maso. Naopak.
Guláš bez práce uvaříte jednoduše v pomalém hrnci. Co to je a jak v něm vařit se dozvíte ZDE >>>