Guláš z hlívy ústřičné
Nemusíte maso? Nevadí! Guláš můžete uvařit i z téhle houby. Chutná možná líp než masový.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Hlívu ústřičnou očistěte a nakrájejte na kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte také na kousky.
Na cibuli orestujte hlívu, když je jí máo, můžete přidat i trošku žampionů. Lehce osolte, opepřete a přidejte drcený kmín. Potom stáhněte směs z ohně, přidejte asi lžíci až dvě mleté papriky a zamíchejte.
Vraťte směs zpět na oheň a hned zalijte vařicí vodou. Vody přidejte tolik, kolik je potřeba, nebo jak máte rádi.
Přidejte oloupané nakrájené brambory a pod pokličkou vařte do změknutí brambor. Nakonec zahustěte jíškou nebo zdravější variantou - hraškou (ochucená směs hrachu a bezlepkových obilovin). Podle chuti osolte, opepřete.
Hodnotit recept: