Guláš z hlívy ústřičné | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Guláš z hlívy ústřičné

60 min. | hlavní chod | 2 551 kJ/porce | 4 porce

Nemusíte maso? Nevadí! Guláš můžete uvařit i z téhle houby. Chutná možná líp než masový.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
400 ghlíva ústřičná
1 kscibule kuchyňská
200 gbrambory
1 hrnekolej
1 hrst
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkasůl
1 lžičkakmín drcený
1 polévková lžícepaprika červená sušená

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Hlívu ústřičnou očistěte a nakrájejte na kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte také na kousky.

2.

Na cibuli orestujte hlívu, když je jí máo, můžete přidat i trošku žampionů. Lehce osolte, opepřete a přidejte drcený kmín. Potom stáhněte směs z ohně, přidejte asi lžíci až dvě mleté papriky a zamíchejte.

3.

Vraťte směs zpět na oheň a hned zalijte vařicí vodou. Vody přidejte tolik, kolik je potřeba, nebo jak máte rádi.

4.

Přidejte oloupané nakrájené brambory a pod pokličkou vařte do změknutí brambor. Nakonec zahustěte jíškou nebo zdravější variantou - hraškou (ochucená směs hrachu a bezlepkových obilovin). Podle chuti osolte, opepřete.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz