U televizního kuchaře Jirky Babici se Vánoce slaví tradičně. Na stole leží adventní věnec, na Štědrý den se dodržuje půst, aby Jirka s rodinou viděli zlaté prasátko, a každý si také schová šupinu z kapra, aby se ho příští rok držely peníze. Chybět pak nesmějí tradiční vánoční stromeček, dárky, domácí cukroví a štóla. A právě recept na ni nám prozradil.
Budete potřebovat (na 30 kousků):
* 150 g hladké mouky
* 100 g měkkého tvarohu
* 50 g cukru
* 50 g másla
* 100 g rozinek
* 1 lžička mleté skořice
* 1 lžička prášku do pečiva
* 2 lžíce sekaných mandlí
* 1 lžíce pomerančové kůry
* 1 panák rumu
* rozpuštěné máslo
* moučkový cukr na obalení
Dnes začíná soutěž o nejkrásnější cukroví! Ve hře jsou ceny za sto tisíc korun!

Máte rodinný recept, klenot, který si předáváte z generace na generaci? Obdivují vaše návštěvy to, jak si dokážete vyhrát s perníčky a nádherně je…celý článek
Postup:
Máslo s cukrem, pomerančovou kůrou a tvarohem spojíme, přidáme mouku, prášek do pečiva, skořici, rozinky namočené v rumu, mandle a zpracujeme těsto. Z něj vytvoříme malé štóličky, které pečeme při 200 stupních zhruba 15 minut. Po vyndání z trouby je namočíme v másle a obalíme v moučkovém cukru.
Vánoční cukroví z babiččiny kuchařky: Vrhněte se na tradiční dobroty

Ráda byste překvapila rodinu úžasnými kousky? Pak jsou tyto recepty, které se dědí z generace na generaci, určené právě pro vás. Mandle, ořechy, čokoláda…celý článek