Vycházejí Vaše recepty! Jsou plné vánočního cukroví našich babiček | Recepty.Blesk.cz

Vycházejí Vaše recepty! Jsou plné vánočního cukroví našich babiček

  • Foto: archiv blesk vaše recepty
    4listopadu   2015  /  06:00

    Od Vánoc nás sice dělí ještě bezmála dva měsíce, ale na sbírání receptů je nejvyšší čas. Proto vám malou ochutnávku přinášíme už teď. Vsadíte letos zase na jistotu, nebo se pustíte do něčeho odvážnějšího? Inspirujte se recepty čtenářů i kuchařky Karolíny Kamberské.

  • Marcipánová zrna Karolíny Kamberské

    Foto: archiv blesk vaše recepty Budete potřebovat (na 20 kousků):

    * 200 g marcipánu

    * 20 spařených a oloupaných mandlí

    * 3 lžičky kakaa holandského typu

    * 3 lžičky instantní kávy

     

    Postup:

    V malém šálku spaříme instantní kávu s tak malým množstvím vody, aby vznikla hustá pasta. Do mísy si připravíme marcipán pokrájený na větší kousky a kakao, přidáme vychladlou kávovou pastu a prsty zpracováváme všechny tři ingredience tak dlouho, až marcipán obě přísady vstřebá. Z hmoty tvarujeme kuličky. Doprostřed každé vpíchneme mandli tak, aby byla uvnitř kuličky úplně schovaná. Pak do každého kousku uděláme tupou stranou nože zářez a vytvoříme tak dojem kávového zrna.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé dárky k Mikuláši nebo na svatomartinské menu naleznete v nejnovějším listopadovém čísle Blesk Vaše recepty, které najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 6,90 Kč.

    Foto: archiv blesk vaše recepty

  • Důlkové sádlové koláčky

    Foto: archiv blesk vaše recepty Budete potřebovat (na 40 kousků):

    Na těsto:

    * 280 g hladké mouky

    * 90 g moučkového cukru

    * 2 malé žloutky

    * 80 g sádla

    * 80 g másla

     

    Na náplň a ozdobení:

    * rybízový džem

    * jemně mleté vlašské ořechy

    * 1 vejce

    * 1 lžíce vody

     

    Postup:

    Ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, to necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak z něj odkrajujeme lžičkou stejně velké kousky, vyválíme z nich kuličky, doprostřed každé uděláme důlek, až se vytvoří malý koláček. Koláčky potřeme směsí vejce a vody a lehce obalíme v mletých oříšcích, pak je rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a důlky naplníme džemem. Koláčky pečeme při teplotě 180 °C dorůžova. Cukroví můžeme vkládat do malých papírových košíčků.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé dárky k Mikuláši nebo na svatomartinské menu naleznete v nejnovějším listopadovém čísle Blesk Vaše recepty, které najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 6,90 Kč.

    Foto: archiv blesk vaše recepty

  • Vínové cukroví

    Foto: archiv blesk vaše recepty Budete potřebovat (na 60 kousků):

    * 200 g hladké mouky

    * 2 menší žloutky

    * 200 g másla

    * 6 lžic bílého vína

    * hladká mouka na vál

    * moučkový cukr + špetka skořice na obalení

     

    Postup:

    Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé máslo, žloutky a víno a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odpočinout. Pak z něj na pomoučeném válu rozválíme placku, z ní vykrájíme hvězdičky. Ty upečeme při teplotě 175 °C. Horké cukroví obalíme v moučkovém cukru se špetkou skořice.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé dárky k Mikuláši nebo na svatomartinské menu naleznete v nejnovějším listopadovém čísle Blesk Vaše recepty, které najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 6,90 Kč.

    Foto: archiv blesk vaše recepty

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz