Vycházejí Vaše recepty! Jsou plné vánočního cukroví našich babiček | Recepty.Blesk.cz

Vycházejí Vaše recepty! Jsou plné vánočního cukroví našich babiček

  • Foto: archiv blesk vaše recepty
    4listopadu   2015  /  06:00

    Od Vánoc nás sice dělí ještě bezmála dva měsíce, ale na sbírání receptů je nejvyšší čas. Proto vám malou ochutnávku přinášíme už teď. Vsadíte letos zase na jistotu, nebo se pustíte do něčeho odvážnějšího? Inspirujte se recepty čtenářů i kuchařky Karolíny Kamberské.

  • Marcipánová zrna Karolíny Kamberské


    Budete potřebovat (na 20 kousků):

    * 200 g marcipánu

    * 20 spařených a oloupaných mandlí

    * 3 lžičky kakaa holandského typu

    * 3 lžičky instantní kávy

     

    Postup:

    V malém šálku spaříme instantní kávu s tak malým množstvím vody, aby vznikla hustá pasta. Do mísy si připravíme marcipán pokrájený na větší kousky a kakao, přidáme vychladlou kávovou pastu a prsty zpracováváme všechny tři ingredience tak dlouho, až marcipán obě přísady vstřebá. Z hmoty tvarujeme kuličky. Doprostřed každé vpíchneme mandli tak, aby byla uvnitř kuličky úplně schovaná. Pak do každého kousku uděláme tupou stranou nože zářez a vytvoříme tak dojem kávového zrna.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé dárky k Mikuláši nebo na svatomartinské menu naleznete v nejnovějším listopadovém čísle Blesk Vaše recepty, které najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 6,90 Kč.

    Blesk Vaše recepty listopad 2015

  • Důlkové sádlové koláčky


    Budete potřebovat (na 40 kousků):

    Na těsto:

    * 280 g hladké mouky

    * 90 g moučkového cukru

    * 2 malé žloutky

    * 80 g sádla

    * 80 g másla

     

    Na náplň a ozdobení:

    * rybízový džem

    * jemně mleté vlašské ořechy

    * 1 vejce

    * 1 lžíce vody

     

    Postup:

    Ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, to necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak z něj odkrajujeme lžičkou stejně velké kousky, vyválíme z nich kuličky, doprostřed každé uděláme důlek, až se vytvoří malý koláček. Koláčky potřeme směsí vejce a vody a lehce obalíme v mletých oříšcích, pak je rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a důlky naplníme džemem. Koláčky pečeme při teplotě 180 °C dorůžova. Cukroví můžeme vkládat do malých papírových košíčků.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé dárky k Mikuláši nebo na svatomartinské menu naleznete v nejnovějším listopadovém čísle Blesk Vaše recepty, které najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 6,90 Kč.

    Blesk Vaše recepty listopad 2015

  • Vínové cukroví


    Budete potřebovat (na 60 kousků):

    * 200 g hladké mouky

    * 2 menší žloutky

    * 200 g másla

    * 6 lžic bílého vína

    * hladká mouka na vál

    * moučkový cukr + špetka skořice na obalení

     

    Postup:

    Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé máslo, žloutky a víno a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odpočinout. Pak z něj na pomoučeném válu rozválíme placku, z ní vykrájíme hvězdičky. Ty upečeme při teplotě 175 °C. Horké cukroví obalíme v moučkovém cukru se špetkou skořice.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé dárky k Mikuláši nebo na svatomartinské menu naleznete v nejnovějším listopadovém čísle Blesk Vaše recepty, které najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 6,90 Kč.

    Blesk Vaše recepty listopad 2015

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Nejlepší švestkové čatní: Kořeněná omáčka, která se hodí k masu, sýrům či rybám

Máte doma přebytek švestek, jablek a nevíte, co s nimi? Zkuste čatní. Tahle původně indická dobrota je trochu sladká, trochu kyselá a kořeněná hustá omáčka, se kterou se dochucují pokrmy, aby měly výraznější chuť. Pochází z

Nejlepší švestkové recepty! Koláče, knedlíky, záviny nebo omáčka k masu

Švestky jsou nejen chuťovka, ale taky lék. Pomáhají chránit srdce a cévy, snižují cholesterol a pomáhají při zácpě. V podzimních dezertech nebo v kombinaci s masem chutnají výtečně. Tyhle recepty musíte vyzkoušet!

Banánové proteinové palačinky. Dezert, který si můžete dopřát bez výčitek každý den!

Snažíte se držet dietu nebo si chcete udržet váhu a nemůžete se obejít bez sladkého? Zkuste proteinové palačinky podle našeho receptu. Jejich příprava je snadná, rychlá a navíc vám dodají spoustu bílkovin a minimum cukrů.

Nejlepší podzimní dezerty z jablek! Štrúdly, jablečník nebo mřížkový koláč

Jsou štavnatá a chutnají skvěle. Navíc je právě teď jejich sezona, tak toho využijte a připravte z nich nějakou sladkou dobrotu nejen na neděli. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Prostřeno! které skončilo fiaskem: Televize…

Pořad Prostřeno! se na obrazovkách Primy objevuje již osmým rokem, takovou soutěžící jako Ivu Tranovou…

celý článek »

Komunální volby 2018

Song jako Brno! Primátor ve volebním klipu…

Hodně rozporuplné reakce sklízí volební klip brněnského primátora Petra Vokřála (54, ANO). Jedni…

celý článek »

Krimi

Rodinná tragédie: Matka zemřela dva dny…

Natalie Hood z anglického Doveru přišla v pátek vinou tragické autonehody o jednu ze svých dcer.…

celý článek »

VIP sport

Sexy Čuhelová si poplakala nad (ne)působením…

Od konce ledna se rodil její návrat na televizní obrazovky. Sporťačka Monika Čuhelová po odchodu…

celý článek »