Brambory jsou dokonalou přílohou, protože nabízejí spoustu možností, jak je upravit. Pokud se vám ale i přesto již přejedly klasické vařené, pečené, šťouchané brambory i smažené hranolky, máme pro vás 5 skvělých tipů na přílohy, které si zamilujete pro jejich netradičnost.
Brambory jsou skvělým pokrmem samy o sobě. Jelikož ale nastává čas grilování, přinášíme vám 5 netradičních příloh z brambor, jejichž chutě se dokonale snoubí s grilovaným masem. At´už jste fanoušky hovězího, kuřecího, vepřového, ryb nebo zeleniny, tyto přílohy si snadno najdou cestu na každý váš talíř. Jsou totiž neodolatelné.
Klasická bramborová kaše s mlékem a máslem je velmi oblíbená hlavně mezi dětmi. Pokud je ale na vás moc těžká nebo nudná, vyzkoušejte její odlehčenou variantu s tvarohem a vlašskými ořechy. Překvapí vás svou lehkostí i vyváženou chutí.
Bramborová kaše s tvarohem a ořechy

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba odlehčenou bramborovou kaši s tvarohem…celý článek
Francouzská kuchyně sice nepatří mezi nejjednodušší, avšak plně vám to vynahradí komplexností a plností svých chutí. Nic v ní není navíc a nic není možné vynechat. Nejinak je tomu i v případě brambor glazovaných bílým vínem, které z vás udělají hotového šéfkuchaře.
Glazované brambory s bílým vínem

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tyto luxusní brambory glazované bílým…celý článek
Další recept naproti tomu dokazuje, že i v jednoduchosti je krása. Když už se pustíte do grilování, proč si na grilu nepřipravit i přílohu? Volte malé brambůrky, které se ugrilují rychleji a nasáknou do sebe všechny chutě bylinek a svěží citronové marinády.
Grilované brambory s citronovým dresinkem

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tyto ochucené svěží chutí citronů.celý článek
Potrpíte si spíš na výrazné chutě? Pak určitě nezapomeňte vyzkoušet bramborovou přílohu inspirovanou sluncem zalitou Itálií. Prim v ní hrají nejen brambory, ale také olivy, červená cibulka a kapie. Nebojte se experimentovat a klidně je nahraďte nebo doplňte cherry rajčátky. Čím více zeleniny, tím rozhodně lépe.
Opékané brambory s olivami a balzamikovým octem

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tyto voňavé brambory inspirované slunnou…celý článek
Bramborový salát je stálicí české kuchyně a každý je na ten svůj právem hrdý. I když máte salát spojený hlavně se štědrovečerní večeří, je to skvělá příloha na horké letní dny. Tento vás nadchne nakyslou chutí jablek a výraznou chutí řapíkatého celeru. Podávejte ho s tím, co bude zrovna po ruce.

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tento bramborový salát s jablky. Nejlepší…celý článek