Bramborové přílohy 5x jinak: S vůní Itálie i francouzského luxusu | Recepty.Blesk.cz

Bramborové přílohy 5x jinak: S vůní Itálie i francouzského luxusu

Opékané brambory s olivami a balzamikovým octem
Opékané brambory s olivami a balzamikovým octem
Foto: shutterstock.com
31.05.2015 / 06:00

Brambory jsou dokonalou přílohou, protože nabízejí spoustu možností, jak je upravit. Pokud se vám ale i přesto již přejedly klasické vařené, pečené, šťouchané brambory i smažené hranolky, máme pro vás 5 skvělých tipů na přílohy, které si zamilujete pro jejich netradičnost.

Brambory jsou skvělým pokrmem samy o sobě. Jelikož ale nastává čas grilování, přinášíme vám 5 netradičních příloh z brambor, jejichž chutě se dokonale snoubí s grilovaným masem. At´už jste fanoušky hovězího, kuřecího, vepřového, ryb nebo zeleniny, tyto přílohy si snadno najdou cestu na každý váš talíř. Jsou totiž neodolatelné.

 

Klasická bramborová kaše s mlékem a máslem je velmi oblíbená hlavně mezi dětmi. Pokud je ale na vás moc těžká nebo nudná, vyzkoušejte její odlehčenou variantu s tvarohem a vlašskými ořechy. Překvapí vás svou lehkostí i vyváženou chutí.

Bramborová kaše s tvarohem a ořechy

Bramborová kaše s tvarohem a ořechy

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba odlehčenou bramborovou kaši s tvarohem…celý článek

Francouzská kuchyně sice nepatří mezi nejjednodušší, avšak plně vám to vynahradí komplexností a plností svých chutí. Nic v ní není navíc a nic není možné vynechat. Nejinak je tomu i v případě brambor glazovaných bílým vínem, které z vás udělají hotového šéfkuchaře.

Glazované brambory s bílým vínem

Glazované brambory s bílým vínem

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tyto luxusní brambory glazované bílým…celý článek

Další recept naproti tomu dokazuje, že i v jednoduchosti je krása. Když už se pustíte do grilování, proč si na grilu nepřipravit i přílohu? Volte malé brambůrky, které se ugrilují rychleji a nasáknou do sebe všechny chutě bylinek a svěží citronové marinády.

Grilované brambory s citronovým dresinkem

Grilované brambory s citronovým dresinkem

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tyto ochucené svěží chutí citronů.celý článek

Potrpíte si spíš na výrazné chutě? Pak určitě nezapomeňte vyzkoušet bramborovou přílohu inspirovanou sluncem zalitou Itálií. Prim v ní hrají nejen brambory, ale také olivy, červená cibulka a kapie. Nebojte se experimentovat a klidně je nahraďte nebo doplňte cherry rajčátky. Čím více zeleniny, tím rozhodně lépe.

Opékané brambory s olivami a balzamikovým octem

Opékané brambory s olivami a balzamikovým octem

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tyto voňavé brambory inspirované slunnou…celý článek

Bramborový salát je stálicí české kuchyně a každý je na ten svůj právem hrdý. I když máte salát spojený hlavně se štědrovečerní večeří, je to skvělá příloha na horké letní dny. Tento vás nadchne nakyslou chutí jablek a výraznou chutí řapíkatého celeru. Podávejte ho s tím, co bude zrovna po ruce.

Bramborový salát s jablky

Bramborový salát s jablky

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tento bramborový salát s jablky. Nejlepší…celý článek

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejlepší domácí hranolky nebo pečené brambory! Fígl, jak je mít co nejkřupavější

Pokud chcete opravdu vynikající hranolky nebo pečené brambory, pak je nekupujte v pytlíku, ale udělejte si je sami doma. A když se naučíte jednoduchý trik, budou vždy krásně křupavé a zlatavé!

Zimní polévky, které vás posilní a postaví na nohy! Vývary, kyselo nebo zelňačka

Potřebujete se pořádně zahřát a získat novou energii? Uvařte si polévku! Polévka je grunt, který nejen postaví na nohy po kocovině, ale taky působí jako pomocník v boji s nemocemi. Navíc krásně zahřeje, což právě teď v zimě

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz