Glazované brambory s bílým vínem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Glazované brambory s bílým vínem

35 min. | příloha | 7 370 kJ | 1 kus

Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tyto luxusní brambory glazované bílým vínem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
800 gbrambory
100 mlvíno suché bílé
100 gcukr krystal
1 lžičkatymián sušený
2 polévková lžícepetrželka nasekaná
100 gmáslo
1 špetkasůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.

Brambory omyjte a vařte ve slupce ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Slejte, nechte vychladnout a oloupejte.

2.

Na velké pánvi ohřejte víno společně s cukrem a tymiánem. Přiveďte k varu a krátce povařte. Přidejte máslo a za stálého míchání připravte tekutý karamel.

3.

Do pánve přidejte brambory a míchejte tak dlouho, až získají zlatohnědou barvu. Posypejte je petrželovou natí, promíchejte a podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz