Opékané brambory s olivami a balzamikovým octem
Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tyto voňavé brambory inspirované slunnou Itálií.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory důkladně omyjte pod tekoucí vodou, vložte je do vroucí osolené vody a asi 8 minut povařte. Slejte a nechte okapat, pak je podélně rozpulte.
Olivový olej rozehřejte na velké pánvi a přidejte brambory. Česnek a cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky a přimíchejte do brambor. Za občasného míchání opékejte asi 10 minut.
Papriky omyjte, osušte, nakrájejte na proužky a přisypejte k bramborám. Přidejte olivy. Společně opékejte asi 2 minuty. Podlejte octem a vývarem, osolte a okořeňte, důkladně promíchejte a poduste ještě asi 2 minuty.
V menším kastrolu rozehřejte olej, vložte do něj omyté a osušené bazalkové listy a opečte je dokřupava. Na papírové utěrce je zbavte přebytečného oleje. Balzamikové brambory podávejte s opečenými bazalkovými lístky.
Hodnotit recept: