Bez nádivky stejně jako malovaných vajec a pomlázky by nebylo velikonoc. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů od našich předních kuchařů, ze kterých si vyberete tu, která vašim chuťovým pohárkům lahodí nejlépe.
Je jedno, zda si potrpíte na maso, nebo se mu vyhýbáte, velikonoční nádivka je pro masožrouty i vegetariány symbolem velikonoc více než kraslice a pomlázka. Základem všech jsou housky či rohlíky (případně bílý toastový chléb), které by měly být alespoň den staré. Proto doporučuji příslušný počet rohlíků skrýt na nějaké místo, kde nehrozí, že vám je hladoví členové rodiny spořádají dříve než je stihnete zpracovat do nádivky.
Na velikonoce také více dbám o kvalitu vajec, která kupuji. Máte-li čas skočte si pro farmářská z volného chovu, pokud ne, hledejte v supermarketu ta z chovu halového s podestýlkou. Bývají větší a uvnitř krásně žlutá, proto dodají nádivce krásnou barvu. Stejně tak na velikonoce kupuji plnotučné nejlépe farmářské mléko. Na nádivce se prostě nemá šetřit. Témeř do všech nádivek patří také něco zeleného. Nezoufejte, že ve městě nemáte po ruce čerstvé kopřivy. Můžete je nahradit i petrželkou nebo pažitkou. A pokud si potrpíte na exotičtější chutě, zkuste třeba koriandr.
Takže velikonočnímu nadívání zdar a vybírejte z našich receptů.
Kopřivová nádivka se selským šunkovým kolenem podle Tituse Eliáše

Recept na tento klasický velikonoční pokrm připravil šéfkuchař vyhlášené restaurace Na Kopci Titus Eliáš s použitím výrobků firmy Schneder. Další lahodné…celý článek

Nádivka z cibule osmažené na tuku, mletého masa, petrželové natě, vína a jater. Dokořeníme mletou paprikou a nádivkou plníme kachnu.celý článek
Velikonoční nádivka ze třech druhů mas

Nádivka ze třech druhů masa - vepřové plece, uzené krkovice a masa z kuřete - z bylinek (kopřivy, popenec, petrželka) a vajec se upeče a podává k velikonočnímu…celý článek

Na másle orestované drůbky, kaštany, cibule a celer. Přimícháme chléb, vejce a nasekané bylinky. Dochutíme brandy.celý článek
Netradiční brokolicovo-sýrová nádivka

Nápaditá nádivka z brokolice, mléka, sýru, šunky, česneku a mouky s práškem do pečiva, přelitá pěnou z ušlehaných vajec.celý článek

Nádivka ze slaniny, krůtích vnitřností, cibule, žemle, žloutků a sněhu. Dochucená muškátovým květem, mandlemi a zapečená v troubě.celý článek

Velikonoční nádivka z uzeného masa, housky, vejce, mléka a kopřiv. Dochucená novým kořením a upečená dozlatova.celý článek