Velikonoční nádivka ze třech druhů mas | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Velikonoční nádivka ze třech druhů mas

80 min. | nádivka | Velikonoce | 2 011 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Velikonoční nádivka

Nádivka ze třech druhů masa - vepřové plece, uzené krkovice a masa z kuřete - z bylinek (kopřivy, popenec, petrželka) a vajec se upeče a podává k velikonočnímu hodování.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 dlmléko
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkakvět muškátový
1 hrstbylinky čerstvé
250 gkrkovice uzená
250 gkuřecí maso
250 gvepřová plec
4 ksrohlík
6 ksvejce

na formu

1 polévková lžícestrouhanka
1 polévková lžícetuk

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.

Maso uvařte každé zvlášť v osolené a opepřené vodě (uzené maso už nesolte).

2.

Po vychladnutí všechny druhy masa pokrájejte na kostky.

3.

Rohlíky nakrájejte na kousky, přideje do mísy a přelijte je polovinou množství mléka.

4.

Bylinky opláchněte a nasekejte - kopřivy spařte.

5.

Vejce rozšlehejte ve zbytku mléka.

6.

K rohlíkům přidejte bylinky, osolte, okořeňte, zalijte mlékem.

7.

Směs důkladně promíchejte, podle potřeby ještě zahustěte strouhankou.

8.

Zapékací formu nebo pekáček vymažte tukem, nejlépe sádlem, vysypte strouhankou.

9.

Nádivku urovnejte do formy a vložte do předehřáté trouby.

10.

Pečte asi hodinu dozlatova.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 598,6kJ 2 011,4kJ
Bílkoviny 10,3g 34,7g
Tuky 6,5g 21,7g
Sacharidy 8,2g 27,7g
Cholesterol 154,7mg 519,6mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz