Velikonoční nádivka ze třech druhů mas
Nádivka ze třech druhů masa - vepřové plece, uzené krkovice a masa z kuřete - z bylinek (kopřivy, popenec, petrželka) a vajec se upeče a podává k velikonočnímu hodování.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Maso uvařte každé zvlášť v osolené a opepřené vodě (uzené maso už nesolte).
Po vychladnutí všechny druhy masa pokrájejte na kostky.
Rohlíky nakrájejte na kousky, přideje do mísy a přelijte je polovinou množství mléka.
Bylinky opláchněte a nasekejte - kopřivy spařte.
Vejce rozšlehejte ve zbytku mléka.
K rohlíkům přidejte bylinky, osolte, okořeňte, zalijte mlékem.
Směs důkladně promíchejte, podle potřeby ještě zahustěte strouhankou.
Zapékací formu nebo pekáček vymažte tukem, nejlépe sádlem, vysypte strouhankou.
Nádivku urovnejte do formy a vložte do předehřáté trouby.
Pečte asi hodinu dozlatova.
Hodnotit recept: