Recepty na nejlepší guláše: Pravý maďarský, hovězí i bramborový | Recepty.Blesk.cz

Recepty na nejlepší guláše: Pravý maďarský, hovězí i bramborový

Foto: shutterstock.com
26.10.2017 / 06:00

Guláš je dokonalé jídlo do sychravých dní. Je plný dušeného masa a zeleniny, vaří se v jednom hrnci, takže si neušpiníte mnoho nádobí a nejlepší je ho jen tak nechat probublávat na plotně. Za málo práce tak vznikne dokonalé, hřejivé jídlo. A můžete ho připravit prakticky z jakéhokoliv masa. Fantazii se meze nekladou.

 

Guláš je klasika maďarské kuchyně a samozřejmě se neobejde bez mleté sladké papriky. Nejlepší je pak maďarská. V dnešní době ji snadno koupíte na farmářských trzích nebo v každém větším supermarketu. Snadno si pak připravíte pravý maďarský kotlíkový guláš nebo pikantní tokáň.

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Maďarský tokáň

Maďarský tokáň

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Dalším receptem z maďarské kuchyně je segedínský guláš neboli maso dušené se zelím. Zpravidla se dělá z vepřového, nikoli hovězího masa a z kysaného zelí. Jistě si ale zamilujete i variantu s uzeným masem a sterilovaným zelím – záhorácký guláš.

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Záhorácký guláš se zelím

Záhorácký guláš se zelím

Segedín tak trochu jinak - s vepřovým a uzeným masem.celý článek

Klasika nad klasiky – to je hovězí guláš. Patří do něj spousta cibule, která omáčku zahustí, takže není potřeba guláš zahušťovat moukou nebo jíškou. Pokud máte rádi pikantní, nebojte se do něj přimíchat pálivou papriku nebo nakrájenou feferonku. Zkusit ovšem můžete i hovězí guláš s fazolemi nebo na pivu. Budete překvapeni.

Hovězí guláš na černém pivu s hříbky

Hovězí guláš na černém pivu s hříbky

Tenhle guláš má chuť, které neodoláte. Černé pivo, hřiby, hovězí maso - ideální spojení.celý článek

Hovězí guláš s fazolemi

Hovězí guláš s fazolemi

Hovězí maso a fazole, to je správná kombinace pro správné chlapy! Tenhle guláš jim bude určitě chutnat.celý článek

Nejlepší guláš ze sezonních surovin je podle mě právě tento. Dokonale se v něm snoubí chutě šťavnaté vepřové plece, bílého vína a podzimních jablek. Úplně nejlépe pak chutná jen tak, s krajícem chleba.

Vepřový guláš s jablky

Vepřový guláš s jablky

Netradiční guláš s jablky a bílým vínem ovoněný majoránkou, je nejlepší s chlebem nebo bílým pečivem.celý článek

Bramborový guláš milují nejen dospělí, ale i děti. Je hned hotový a zvládnete ho, i když máte hluboko do kapsy. Navíc se všechno vaří v jednom hrnci. Co může být lepšího?

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Sezona zvěřiny je na podzim také v plném proudu a pravdou je, že zvěřinovému guláši se žádný jiný nevyrovná. Nezapomeňte na koření, se kterým chutná jelení maso nejlépe – jalovec, bobkový list a samozřejmě také podlít ho červeným vínem.

Jelení guláš

Jelení guláš

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

A co zkusit guláš z hlívy ústřičné? Má zajímavou chut a rozhodně nebudete litovat, že v něm není maso. Naopak.

Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Nemusíte maso? Nevadí! Guláš můžete uvařit i z téhle houby. Chutná možná líp než masový.celý článek

Diskuse k článku

.

Omáčky, které milujeme: Koprovka, rajská, svíčková nebo znojemská!

České omáčky jsou bezkonkurenční a mohou nám je závidět kdekoli na světě. Které jsou ty nejznámější, které se hodí právě v tomto zimním období? 

Přesolili jste polévku nebo to přehnali s pepřem? Takhle ji zachráníte!

Nikdo není dokonalý a i sebelepší kuchařka může někdy udělat chybu. Ty zkušenější ovšem vědí, jak se dá zachránit i zdánlivě zkažený pokrm. Ostatně naše babičky to věděly moc dobře, vyhodit jídlo si nemohly dovolit. Zkuste to

Rychlovky za pár korun a do 30 minut: Omeleta, bramborák nebo noky se špenátem

Nepromarněte všechen čas u sporáku. Kromě toho je možná vaše peněženka před výplatou prázdná. Tahle jídla jsou nejen rychlá, ale taky levná. Určitě za ně nedáte víc než stovku. Nechte si chutnat!

Poctivý domácí vývar jako od babičky! Zamrazte si ho do zásoby

Nekupujte hotové bujony, ale naučte se uvařit si poctivý vývar sami doma. Domácí vývar je jemnější, aromatičtější a taky méně slaný než kupovaný. A ještě jedno velké plus má. Můžete si ho zamrazit! Budete ho mít tak vždy po ruce.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Světové celebrity

Zpěvačka Jana Kirschner: Nechce si vzít…

Slovenka Jana Kirschner (39) prchla již před 12 lety do ciziny a našla štěstí po boku muzikanta Eddieho…

celý článek »

Politika

Paroubek přišel s radami pro ČSSD a zmínil…

Bývalý předseda a člen ČSSD Jiří Paroubek, který usiluje o opětovný vstup do této strany, radí…

celý článek »

České celebrity

Štíbrové předělala maminka byt: Rázná zubařka…

Se svým přítelem Martinem se Nikol Štíbrová (31) před rokem přestěhovala do podkrovního bytu vybaveného…

celý článek »

Svět

Na hotel Intercontinental zaútočili ozbrojenci.…

Při nočním útoku na hotel v Kábulu zemřelo pět civilistů, z toho čtyři Afghánci a jeden cizinec.…

celý článek »