Recepty na nejlepší guláše: Pravý maďarský, hovězí i bramborový | Recepty.Blesk.cz

Recepty na nejlepší guláše: Pravý maďarský, hovězí i bramborový

Foto: shutterstock.com
26.10.2017 / 06:00

Guláš je dokonalé jídlo do sychravých dní. Je plný dušeného masa a zeleniny, vaří se v jednom hrnci, takže si neušpiníte mnoho nádobí a nejlepší je ho jen tak nechat probublávat na plotně. Za málo práce tak vznikne dokonalé, hřejivé jídlo. A můžete ho připravit prakticky z jakéhokoliv masa. Fantazii se meze nekladou.

 

Guláš je klasika maďarské kuchyně a samozřejmě se neobejde bez mleté sladké papriky. Nejlepší je pak maďarská. V dnešní době ji snadno koupíte na farmářských trzích nebo v každém větším supermarketu. Snadno si pak připravíte pravý maďarský kotlíkový guláš nebo pikantní tokáň.

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Maďarský tokáň

Maďarský tokáň

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Dalším receptem z maďarské kuchyně je segedínský guláš neboli maso dušené se zelím. Zpravidla se dělá z vepřového, nikoli hovězího masa a z kysaného zelí. Jistě si ale zamilujete i variantu s uzeným masem a sterilovaným zelím – záhorácký guláš.

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Záhorácký guláš se zelím

Záhorácký guláš se zelím

Segedín tak trochu jinak - s vepřovým a uzeným masem.celý článek

Klasika nad klasiky – to je hovězí guláš. Patří do něj spousta cibule, která omáčku zahustí, takže není potřeba guláš zahušťovat moukou nebo jíškou. Pokud máte rádi pikantní, nebojte se do něj přimíchat pálivou papriku nebo nakrájenou feferonku. Zkusit ovšem můžete i hovězí guláš s fazolemi nebo na pivu. Budete překvapeni.

Hovězí guláš na černém pivu s hříbky

Hovězí guláš na černém pivu s hříbky

Tenhle guláš má chuť, které neodoláte. Černé pivo, hřiby, hovězí maso - ideální spojení.celý článek

Hovězí guláš s fazolemi

Hovězí guláš s fazolemi

Hovězí maso a fazole, to je správná kombinace pro správné chlapy! Tenhle guláš jim bude určitě chutnat.celý článek

Nejlepší guláš ze sezonních surovin je podle mě právě tento. Dokonale se v něm snoubí chutě šťavnaté vepřové plece, bílého vína a podzimních jablek. Úplně nejlépe pak chutná jen tak, s krajícem chleba.

Vepřový guláš s jablky

Vepřový guláš s jablky

Netradiční guláš s jablky a bílým vínem ovoněný majoránkou, je nejlepší s chlebem nebo bílým pečivem.celý článek

Bramborový guláš milují nejen dospělí, ale i děti. Je hned hotový a zvládnete ho, i když máte hluboko do kapsy. Navíc se všechno vaří v jednom hrnci. Co může být lepšího?

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Sezona zvěřiny je na podzim také v plném proudu a pravdou je, že zvěřinovému guláši se žádný jiný nevyrovná. Nezapomeňte na koření, se kterým chutná jelení maso nejlépe – jalovec, bobkový list a samozřejmě také podlít ho červeným vínem.

Jelení guláš

Jelení guláš

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

A co zkusit guláš z hlívy ústřičné? Má zajímavou chut a rozhodně nebudete litovat, že v něm není maso. Naopak.

Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Nemusíte maso? Nevadí! Guláš můžete uvařit i z téhle houby. Chutná možná líp než masový.celý článek

Diskuse k článku

.

Recept na nejlepší domácí zavináče! Jiné už chtít nebudete

Spolu s utopenci a nakládaným hermelínem tvoří trio nejpopulárnějších jídel studené hospodské kuchyně. Ideální chuťovka nejen k pivu, která stojí za to! A vyrobit si je doma není vůbec složité! Jak na to?

Chřest: Dopřejte si ho v polévce, slaném koláči nebo salátu! Chutná výtečně!

Je zdravý, chutný, originální a snadný na přípravu. Mnozí k němu mají nedůvěru, ale ta není na místě. Chřest se dá připravit na tisíc způsobů. Skvěle chutná nejen v polévkách, ale i ve slaných koláčích, s masem nebo se dá

Nejlepší jarní polévky! Špenátová, bylinková nebo rukolová s kozím sýrem!

Jaro je ideální doba na to, abyste vařili polévky ze sezonních surovin. Zasytí, dodají tělu energii a zdraví, a ještě po nich můžete zhubnout. No není to ideální spojení? Vyzkoušejte tyhle, jsou naprosto geniální!

Nejlepší recept na domácí zeleninový bujon. Zmrazte si ho do zásoby!

Bujon dodá jídlu tu správnou chuť. Hodí se do polévek, omáček nebo rizota. Proč ho ale kupovat v obchodě, když si ho můžete vyrobit sami doma a uchovat do zásoby? Je to jednoduché, zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Na oběti seděl a škrtil ji lanem! Obžaloba…

Páskem, provazem i prádelní šňůrou svazoval a škrtil své oběti, mladé dívky (†14 a 16), Martin Ch.…

celý článek »

České celebrity

Hvězda Ulice Krejčíková: V 5. měsíci má…

Herečka Aneta Krejčíková (26) čeká první miminko, jehož tatínkem je tělocvikář Ondřej Rančák (33).…

celý článek »

Krimi

Sundej ze mě toho pos**nýho psa! Pitbul…

Útok jako z noční můry. Bezbrannou cestující napadl v newyorském metru agresivní pitbul. I když byl…

celý článek »

VIP sport

Trable olympijské šampionky Ledecké: Opustil…

Byl s ní od rána do večera, osm měsíců v roce. I díky němu si Ester Ledecká (22) dojela v Koreji…

celý článek »