Recepty na nejlepší guláše: Pravý maďarský, hovězí i bramborový | Recepty.Blesk.cz

Recepty na nejlepší guláše: Pravý maďarský, hovězí i bramborový

Foto: shutterstock.com
26.10.2017 / 06:00

Guláš je dokonalé jídlo do sychravých dní. Je plný dušeného masa a zeleniny, vaří se v jednom hrnci, takže si neušpiníte mnoho nádobí a nejlepší je ho jen tak nechat probublávat na plotně. Za málo práce tak vznikne dokonalé, hřejivé jídlo. A můžete ho připravit prakticky z jakéhokoliv masa. Fantazii se meze nekladou.

 

Guláš je klasika maďarské kuchyně a samozřejmě se neobejde bez mleté sladké papriky. Nejlepší je pak maďarská. V dnešní době ji snadno koupíte na farmářských trzích nebo v každém větším supermarketu. Snadno si pak připravíte pravý maďarský kotlíkový guláš nebo pikantní tokáň.

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Maďarský tokáň

Maďarský tokáň

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Dalším receptem z maďarské kuchyně je segedínský guláš neboli maso dušené se zelím. Zpravidla se dělá z vepřového, nikoli hovězího masa a z kysaného zelí. Jistě si ale zamilujete i variantu s uzeným masem a sterilovaným zelím – záhorácký guláš.

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Záhorácký guláš se zelím

Záhorácký guláš se zelím

Segedín tak trochu jinak - s vepřovým a uzeným masem.celý článek

Klasika nad klasiky – to je hovězí guláš. Patří do něj spousta cibule, která omáčku zahustí, takže není potřeba guláš zahušťovat moukou nebo jíškou. Pokud máte rádi pikantní, nebojte se do něj přimíchat pálivou papriku nebo nakrájenou feferonku. Zkusit ovšem můžete i hovězí guláš s fazolemi nebo na pivu. Budete překvapeni.

Hovězí guláš na černém pivu s hříbky

Hovězí guláš na černém pivu s hříbky

Tenhle guláš má chuť, které neodoláte. Černé pivo, hřiby, hovězí maso - ideální spojení.celý článek

Hovězí guláš s fazolemi

Hovězí guláš s fazolemi

Hovězí maso a fazole, to je správná kombinace pro správné chlapy! Tenhle guláš jim bude určitě chutnat.celý článek

Nejlepší guláš ze sezonních surovin je podle mě právě tento. Dokonale se v něm snoubí chutě šťavnaté vepřové plece, bílého vína a podzimních jablek. Úplně nejlépe pak chutná jen tak, s krajícem chleba.

Vepřový guláš s jablky

Vepřový guláš s jablky

Netradiční guláš s jablky a bílým vínem ovoněný majoránkou, je nejlepší s chlebem nebo bílým pečivem.celý článek

Bramborový guláš milují nejen dospělí, ale i děti. Je hned hotový a zvládnete ho, i když máte hluboko do kapsy. Navíc se všechno vaří v jednom hrnci. Co může být lepšího?

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Sezona zvěřiny je na podzim také v plném proudu a pravdou je, že zvěřinovému guláši se žádný jiný nevyrovná. Nezapomeňte na koření, se kterým chutná jelení maso nejlépe – jalovec, bobkový list a samozřejmě také podlít ho červeným vínem.

Jelení guláš

Jelení guláš

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

A co zkusit guláš z hlívy ústřičné? Má zajímavou chut a rozhodně nebudete litovat, že v něm není maso. Naopak.

Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Nemusíte maso? Nevadí! Guláš můžete uvařit i z téhle houby. Chutná možná líp než masový.celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší omáčky: Rajská, koprovka nebo svíčková na smetaně!

Tahle česká klasika nemá ve světě obdoby a na tom trváme! K dosažení dokonalosti omáček je potřeba zkušenost, trpělivost a někdy trvá dlouhé roky, než se z vás stanou omáčkoví machři. Věřili byste, že jsou rodiny, které mezi

Recept na poctivý domácí chléb: Triky, jak ho mít co nejlepší!

Křupavý a čerstvý chleba hned po ránu? Proč ne, stačí, když se ho naučíte upéct sami doma. Můžete zkusit klasický pšeničný, ovšem fantazii se meze nekladou. Chléb se dá upéct z ječné mouky, ovesné, pohankové, špaldové nebo

Luxusní dezerty první republiky: Roláda, dort s ořechy a bezé s krémem!

Kdysi se v Praze chodilo na dortíky k Myšákovi nebo Bergerovi. Cukrárny byly za první republiky opravdovým chrámem, kde jste si pochutnali na skvělých dezertech, dortech či moučnících. Zručné hospodyně zvládly stejně dobré samy

Svatomartinské menu: Báječná husa, knedlíky a zelí! Poradíme vám, jak na to!

Svátek svatého Martina bez dobrého jídla? Ani nápad! Dopřejte si ty nejlepší pochoutky a inspirujte se našimi radami a skvostnou husu s přílohou připravte v pohodlí domova a s láskou. Věřte nebo ne, láska prochází žaludkem!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

ONLINE: Nečesaný si vyslechl rozsudek: Pláč…

Dvakrát ho poslali za mříže a teď ale Lukáš Nečesaný konečně slyšel slovo "nevinen". Soudce Miroslav…

celý článek »

České celebrity

Rozpad Chinaski rozzuřil fanoušky: Vám snad…

Česká hudební scéna zažila obrovský šok. Jedna z nejoblíbenějších českých skupin Chinaski oznámila…

celý článek »

České celebrity

Ewa Farna, jak byste ji nepoznali: Pomačkaná,…

Když vás ráno tahá pejsek z postele, abyste ho šli vyvenčit, obvykle už není čas na výběr outfitu…

celý článek »

Krimi

Tragédie na Prachaticku: Policie prověřuje…

Tragédie se měla stát už ve čtvrtek. Na Prachaticko vyjížděli nejprve záchranáři a později vzlétl…

celý článek »