Ananas je pro mnoho lidí příliš ostrý na chuť, když se jí syrový. Tuhle štiplavost a ostrost ovšem ztrácí, jakmile se ogriluje. U ananasu byly prokázány pozitivní účinky na trávení, je tedy skvělým doplňkem ke grilovanému masu. A navíc chutná prostě božsky!
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
* 1 ananas
Na marinádu:
* Med
* Limetka
* Limetková kůra
* Čerstvá máta
* Chilli (pokud to chcete ostré)
Postup:
Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady a vzniklou směsí potíráme ananas. Ten nejdříve oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme ho tvrdého středu. Rozpálíme grilovací pánev nebo gril a ananas ogrilujeme. Grilujeme tak dlouho, dokud ananas nezkaramelizuje a nezměkne.
Tip: Jako alternativu můžeme použít cukr, máslo a kapku alkoholu na flambování, podáváme s čerstvou mátou.