Polévky, po kterých nepřiberete! Hovězí se sýrovými nudličkami, cizrnová nebo zelná s hlívou | Recepty.Blesk.cz

Polévky, po kterých nepřiberete! Hovězí se sýrovými nudličkami, cizrnová nebo zelná s hlívou

Foto: iStock
16.01.2019 / 12:55

Ještě se snažíte dodržovat novoroční předsevzetí a nejíst tučná jídla? Zkuste si dopřát tyhle polévky, které jsou ideální nejen na zimní období, ale taky při dietě. Polévky si klidně můžete vařit každý den, jen si vybírejte takové, které nejsou zajíškované. 

 

Kaloricky vyvážená polévka se hodí nejen na oběd, ale i k večeři nebo odpolední svačině. V takovém případě zapomeňte na polévky zahuštěné moukou, připravené na velkém množství tuku nebo se smetanovým základem. A pokud chcete zahustit, pak stačí na sucho hrst opražené mouky, rozmačkaná zelenina nebo nastrouhaný brambor. Pro zvýšení obsahu bílkovin použijte luštěniny, vejce nebo sýr.

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Tahle cizrnová polévka je snadná a navíc po ní určitě nepřiberete.celý článek

Fazolová polévka ze Starého Brna

Fazolová polévka ze Starého Brna

Polévka uvařená z fazolí, uzeného masa, mrkve, cibule, česneku, bazalky je ochucená bobkovým listem a novým kořením.celý článek

Netradiční řecká čočková polévka

Netradiční řecká čočková polévka

Polévka z čočky v řeckém stylu ochucená chilli papričkami a rajčatovým protlakem. Ochutíme bobkovým listem.celý článek

Kysané zelí je vitaminová bomba plná vitaminů a mléčných bakterií pro naše trávení. Navíc je mezi Čechy velmi oblíbené po staletí a tvoří základ naší kuchyně. A dá se z něj uvařit skvělá polévka! Kromě zelí můžete přidat do polévky i hlívu ústřičnou, bude mít zajímavou chuť. Zkusit můžete taky dýni, která se dá sehnat nejen na podzim, ale i teď. 

Zelná polévka s hlívou ústřičnou

Zelná polévka s hlívou ústřičnou

Máte-li rádi zelí a hlívu ústřičnou, pak si tuhle polévku zamilujete.celý článek

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Dýně se zeleninou opražená na oleji, zalitá slepičím bujónem, zjemněná Ramou Cremefine, rozmixovaná dohladka a ochucená solí a cukrem.celý článek

Máte raději polévky, v nichž je cítit maso? Proč ne. I ty jsou vhodné, když nechcete přibrat. Vývary jsou navíc velmi populární a zdravé. Na nadarmo se konzumují i v době chřipek a nachlazení. Určitě otestuje následující hovězí polévku, kterou "vymyslela" nutriční terapeutka Iva Málková. Chutná opravdu skvěle. Nebo dáváte přednost kuřecímu masu? Zkuste třeba náš tip na krémovou kuřecí povévku s mrkví a zázvorem.

Hovězí polévka se sýrovo-fridátovými nudličkami

Hovězí polévka se sýrovo-fridátovými nudličkami

Tuhle polévku doporučuje výživová specialistka Iva Málková ve své knize Hubneme s rozumem. Bude vám chutnat, a hlavně se hodí i do dietního režimu.…celý článek

Krémová kuřecí polévka s mrkví a zázvorem

Krémová kuřecí polévka s mrkví a zázvorem

Výborná krémová polévka z mrkve a zázvoru, zjemněná mlékem.celý článek

 

Nepotřebujete žádná dietní omezení? Pak si uvařte tuhle bramboračku, ve které vám bude stát lžíce! Podívejte se na VIDEO.

Video se připravuje ...
Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P. • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz