Dýňová polévka
Dýně se zeleninou opražená na oleji, zalitá slepičím bujónem, zjemněná Ramou Cremefine, rozmixovaná dohladka a ochucená solí a cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 kostkabujón drůbeží
1 lžičkacukr
1 kscuketa
1 lžíceolej dýňový
200 gzelenina kořenová
250 mlrama cremefine
300 gdužina z dýně
50 mlolej olivový
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
2.
Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky.
3.
Na olivovém oleji opečte zeleninu a dýni.
4.
Zalijte připraveným slepičím bujónem, osolte, oslaďte a duste pod pokličkou doměkka.
5.
Poté přilijte Ramu Cremefine a ponorným mixérem rozmixujte dohladka.
6.
Na závěr zakapejte dýňovým olejem.
7.
Podávejte s lehce opečenými cuketovými nudličkami.
Hodnotit recept: