Dýňová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Dýňová polévka

40 min. | polévka | 866 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Dýně se zeleninou opražená na oleji, zalitá slepičím bujónem, zjemněná Ramou Cremefine, rozmixovaná dohladka a ochucená solí a cukrem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 kostkabujón drůbeží
1 lžičkacukr
1 kscuketa
1 lžíceolej dýňový
200 gzelenina kořenová
250 mlrama cremefine
300 gdužina z dýně
50 mlolej olivový
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
2.

Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky.

3.

Na olivovém oleji opečte zeleninu a dýni.

4.

Zalijte připraveným slepičím bujónem, osolte, oslaďte a duste pod pokličkou doměkka.

5.

Poté přilijte Ramu Cremefine a ponorným mixérem rozmixujte dohladka.

6.

Na závěr zakapejte dýňovým olejem.

7.

Podávejte s lehce opečenými cuketovými nudličkami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 395,9kJ 866,1kJ
Bílkoviny 1,5g 3,2g
Tuky 7,4g 16,1g
Sacharidy 5,4g 11,9g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz