Krémová kuřecí polévka s mrkví a zázvorem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krémová kuřecí polévka s mrkví a zázvorem

33 min. | polévka | 977 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Fotografie

Výborná krémová polévka z mrkve a zázvoru, zjemněná mlékem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lvývar kuřecí
1 kgmrkev
100 gzázvor čerstvý
4 lžícemáslo
400 mlmléko

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 18
1.

Zázvor nakrájejte nadrobno.

2.

Mrkev nakrájejte na plátky.

3.

V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm zázvor.

4.

Přidejte mrkev a za stálého míchání restujte asi 3 minuty.

5.

Zalijte vývarem.

6.

Vařte nepřikryté mírným varem přibližně 10 až 15 minut, do změknutí mrkve.

7.

Hotovou polévku rozmixujte.

8.

Vmíchejte mléko a znovu ohřejte. Už nevařte!

9.

Podávejte posypané sekanou zelenou petrželkou nebo bylinkami dle chuti.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 179,3kJ 977,3kJ
Bílkoviny 1,1g 6g
Tuky 2,6g 13,9g
Sacharidy 4,9g 26,7g
Cholesterol 7,8mg 42,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz