Krémová kuřecí polévka s mrkví a zázvorem
Výborná krémová polévka z mrkve a zázvoru, zjemněná mlékem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lvývar kuřecí
1 kgmrkev
100 gzázvor čerstvý
4 lžícemáslo
400 mlmléko
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 18
1.
Zázvor nakrájejte nadrobno.
2.
Mrkev nakrájejte na plátky.
3.
V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm zázvor.
4.
Přidejte mrkev a za stálého míchání restujte asi 3 minuty.
5.
Zalijte vývarem.
6.
Vařte nepřikryté mírným varem přibližně 10 až 15 minut, do změknutí mrkve.
7.
Hotovou polévku rozmixujte.
8.
Vmíchejte mléko a znovu ohřejte. Už nevařte!
9.
Podávejte posypané sekanou zelenou petrželkou nebo bylinkami dle chuti.
Hodnotit recept: