Kuře na kari
Kuře pečené na másle, podávané s podušenými fazolemi, dochucenými kari a koprem. Jako přílohu volíme vařené brambory.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Omyté, očištěné, opepřené a osolené kuře dejte na pekáč.
Část másla odložte, zbytek nakrájejte na kousky a obložte jím okořeněné kuře.
Podlijte 150 ml vody.
Pečte při teplotě 200 °C doměkka asi 50 až 60 minut.
Očistěte fazolové lusky, nakrájejte je na menší kousky a poduste na odloženém másle skoro doměkka.
Ochuťte kari, nasekaným koprem a podle potřeby osolte.
Podušené fazolky uložte na velký servírovací talíř.
Upečené kuře naporcujte, jednotlivé porce uložte na fazolky a zalijte trochou vypečené šťávy.
Podávejte například s vařenými brambory, kari rýží nebo těstovinami.
Hodnotit recept: