Kuřecí prsa s chřestem a jogurtovým dipem
Balíčky plněné kuřecím masem, chřestem, mrkví a rajčetem, potřené olejovou směsí a podávané s dipem z bylinek, jogurtu, barevného pepře a octa balsamico.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte.
Stonky nakrájejte na kousky
Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky.
Omytá rajčata nakrájejte na plátky.
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
Na pracovní plochu si rozložte čtyři obdelníky alobalu, které potřete tenkou vrstvou oleje.
Do středu každého rozložte kolečka rajčat tak, aby ležela částečně přes sebe.
Posypejte bazalkou a nahoru dejte kousky chřestu a nudličky mrkve.
Vytvořte směs oleje, barevného drceného pepře, soli a nasekaného tymiánu.
Maso lehce potřete směsí a maso položte na zeleninu.
Každý balíček pevně uzavřete, aby z obsahu neunikla žádná tekutina ani pára.
Položte je na pečicí plech a duste ve střední části trouby při dvoustech stupních asi třicet minut.
Mezitím si připravte dip: nasekejte bylinky.
Přidejte jogurt, barevný pepř a ocet balsamico.
Hotová kuřecí prsíčka podávejte přelitá jogurtovým dipem.
Hodnotit recept: