Jahodová sezona je v plném proudu, tak ji využijte na tisíc procent. Z jahod lze vykouzlit, cokoli vás napadne – od tvarohových knedlíků po nejrůznější pěny či nákypy. Tyhle recepty znáte? Určitě je vyzkoušejte a zažijte jahodové blaho!
Jahody patří k nejoblíbenějším druhům ovoce. Milují je téměř všichni, bez rozdílu věku či pohlaví. Neodolají jim děti ani tátové, zvláště když se vám povede vytvořit zákusek, po kterém se jen zapráší. Ty nepečené jsou snadné, rychlé a v podstatě nejsou ani moc kalorické. A chutnají vážně božsky!
Nepečený dezert z piškotů s jahodami

Nechcete se zdržovat dlouhou dobu s přípravou dezertu? Moučníky bez tepelné úpravy jsou vděčné právě v letních měsících. celý článek

Jsou svěží, malé a i když už jste odrostla dětský střevíčkům, snadno se s nimi stanete zase princeznou.celý článek
Nepečený piškotový dort s jahodami

Máte chuť na lehký letní dort, ale nechcete se v tom vedru ještě potit u trouby? Připravte si tento piškotový nepečený dort plný jahod a zakysané smetany.…celý článek
Bublaniny jsou vláčné a nadýchané a s jahodami naprosto dokonalé. Existují desítky nejrůznějších variant receptů a pokaždé jsou hitem léta. I následující recepty jsou snadné, jednoduché a překvapivě vynikající. Jahody krásně ladí i s tvarohem.

Rychlá, skvělá a plná ovoce. Nikdo jí neodolá a sní se během odpočinku po nedělním obědě.celý článek

Moučník z nadýchaného těsta ze sněhových bílků a jahodového krému se smetanou, želatinou z mléka a kousky čerstvých jahod. Ozdobíme šlehačkou a nakrájenými…celý článek
Piškotové rolády jsou klasika, kterou můžete servírovat do půl hodiny. Bezesporu patří k nejoblíbenějším českým dezertům.

Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? S jahodami je prostě ideálním letním moučníkem!celý článek

Klasická piškotová roláda nikoho neurazí. Tato křehká roláda s jahodami ale všechny dostane do kolen.celý článek
Z jahod lze vyčarovat i pěnu nebo je lze použít do rýžového nákypu. No a proč nezkusit i něco originálnějšího, třeba dort Pavlova? Je pojmenovaný na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlovy, o níž se říkalo, že se doslova vznáší. Přesně takový je i dort – vzdušný a lehký. Základ tvoří šlehané bílky. Ty se upečou nebo usuší a pak se zdobí šlehačkou a čerstvými jahodami.

Pavlova je úžasně lehklý, křehký dezert, který se rozplývá na jazyku. S jahodami jde pak o naprostou klasiku.celý článek

Pěna ze sněhum, cukru a rozmixovaných jahod. Podáváme s dlouhými piškoty a zdobíme jahodami.celý článek

Lehký dezert z rýže, citronové a pomerančové šťávy, zjemněný smetanou a ovoněný rumem, se hodí i jako hlavní chod.celý článek
Víte, jak připravit piškot na dort? Podívejte se na naše VIDEO: