Nepečený dezert z piškotů s jahodami
Nechcete se zdržovat dlouhou dobu s přípravou dezertu? Moučníky bez tepelné úpravy jsou vděčné právě v letních měsících.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 balíčekpiškot cukrářský
100 mlsirup jahodový
2 polévková lžícecukr moučka
250 mlšlehačka
250 mlsmetana kysaná
300 gjahody čerstvé
na ozdobu
1 hrstkakao
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 0
1.
Dno hranaté nádoby poklaďte cukrářskými piškoty, pokapejte jahodovým sirupem a potřete jedním kelímkem kysané smetany oslazené jednou lžící cukru.
2.
Pak poklaďte plátky jahod a nechte 12 hodin v chladu.
3.
Nakrájejte a ozdobte ušlehanou oslazenou šlehačkou, posypejte kakaem a ozdobte kousky jahod.
Hodnotit recept: