Jahodové řezy s tvarohem
Moučník z nadýchaného těsta ze sněhových bílků a jahodového krému se smetanou, želatinou z mléka a kousky čerstvých jahod. Ozdobíme šlehačkou a nakrájenými jahodami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na plech
Postup přípravy
Oddělte žloutky od bílků.
Žloutky smíchejte s cukrem vanilínovým a moučka.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přimíchejte žloutkovou směs.
Nakonec opatrně vmíchejte bílkový sníh.
Plech vymažte a vysypte moukou.
Těsto vylijte na plech.
Pečte zvolna ve středně vyhřáté troubě. Poté jej vodorovně rozdělte na poloviny.
Čerstvé jahody umyjte a odstraňte stopky.
Připravte želatinu dle návodu na obalu. Místo vody použijte mléko.
Polovinu jahod rozmixujte, přidejte cukr, tvaroh a želatinu.
Ze zbylých jahod odložte několik na ozdobu, ostatní nakrájejte na kousky a přimíchejte k náplni.
Smetanu vyšlehejte dotuha.
Polovinu smetany opatrně vmíchejte k jahodám.
Jeden plát těsta rovnoměrně potřete krémem a zakryjte druhým plátem.
Nechte v chladu mírně ztuhnout.
Nakrájejte na kousky a ozdobte zbylou šlehačkou a kouskami jahod.
Hodnotit recept: