Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit! | Recepty.Blesk.cz

Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit!

  • Fotografie
    Fotografie
    Doprava
    Kamera1
    Fotografie
    Foto: internal
    20září   2017  /  06:00

    Remoska je český fenomén a není divu. Rychle a zdravě v ní uvaříte předkrm, hlavní jídlo, a dokonce i upečete dezert. Hlavní výhoda oproti troubě? Stačí vám trošku místa a elektrická zásuvka, takže je ideální do menších kuchyní nebo na chatu. Její obsluha je jednoduchá, nemusíte řešit správné nastavení teploty či programu. Všechno vložíte do mísy, zakryjete víkem a pečete.

  • Jak remoska funguje?

    3670946:gallery:true:true

     

    Většina remosek se skládá ze tří částí – topného víka s topným tělesem, pečicí mísy s uchy a z tepelně odolného podstavce. Důležitou součástí je víko remosky, které je vybavené topnou spirálou, která zajišťuje rovnoměrné pečení, vaření i dušení. Víko má taky ventily, které odvádějí přebytečnou páru během přípravy, Proto jsou potraviny z remosky i po dlouhé přípravě šťavnaté a voňavé. Víko má vypínač a napájecí šňůru, stačí pak remosku zastrčit do zásuvky a můžete začít.

  • Pečení

    3670951:gallery:true:true

     

    V remosce můžete péct maso, ryby, moučníky, drůbež – téměř cokoli vás napadne. Všechny pečené potraviny zůstanou šťavnaté a nevysouší se dlouhým pečením jako v klasické troubě. To proto, že víko remosky odkopujete jen při podlévání vlastní šťávou, jinak zůstává zavřené. Přitom se na povrchu vytvoří krásná křupavá kůrčička. Můžete péct i v alobalu, třeba brambory nebo zeleninu. Skvělé jsou pizzy z remosky, pokrmy z listového těsta nebo piškotové moučníky. Pro pečení moučníků je vhodné použít místo vymazání mísy alobal nebo pečicí papír, který rozprostřete po dnu a stěnách remosky.

  • Zapékání

    3670947:gallery:true:true

     

    Jídla, která zapékáte, během zapékání v remosce nabydou. Můžete zapékat maso, drůbež, ryby, zeleninu, brambory, toasty nebo některé moučníky. Většinou se zapéká s bešamelem nebo jinými omáčkami. Povrch pak můžete posypat nastrouhaným sýrem.

     

  • Dušení

    3670948:gallery:true:true

     

    Dusit můžete maso, různé směsi masa, zeleniny nebo také luštěniny. Opět platí, že v porovnání s troubou šetří při dušení energii, ale taky čas. Pokrmy dusíme ve vlastní šťávě nebo se přidá trocha tekutiny tak, aby se potravina nevařila, ale dusila. Ideální na podlévání je vývar.

  • Smažení

    3670944:gallery:true:true

     

    Při smažení v remosce nemusíte používat tolik tuku jako tehdy, když smažíte na pánvi, zvláště pokud máte remosku s nepřilnavým povrchem. Další výhodou je, že díky víku olej nikde neprská kolem a taky se po kuchyni neline nepříjemný zápach. Rozehřátí tuku v remosce trvá déle než na pánvi, ale nebojte se, kůrka křupavá bude i tak.

  • Rozmrazování a rozpékání pečiva

    3670949:gallery:true:true

     

    Pokud nemáte mikrovlnnou troubu s rozmrazovacím programem, můžete použít remosku, kterou zapnete na dobu, která je potřeba na rozmrazení. Lze do ní vložit přímo nerozmrazené naporcované kuře nebo jiné druhy masa, posypat grilovacím kořením, trošku osolit a za občasného potírání grilovat. Ideální je také remoska na rozpečení den starého pečiva, nebo naopak na rozmrazení, pokud dáváte chleba do mrazáku.

     

    Jak vaří s remoskou zpěvák Pavel Vítek? Podívejte se na VIDEO:

    Video se připravuje ...
    PAVEL VÍTEK VAŘÍ S REMOSKOU • 

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz