Užijte si modrofialových plodů a připravte ze švestek ty nejlepší koláče, koláčky, řezy, záviny nebo nákyp. Skvělá tečka, kterou zakončíte nejen nedělní oběd.
Čerstvé švestky jsou skvělým základem pro sladkou kuchyni. Tyhle plody rychle zaženou hlad, a přitom vás nezahltí zbytečnými kaloriemi, protože mají hodně vody. A už naše babičky věděly, že pokud trpíte zácpou, nejlepším lékem jsou právě švestky – sušené nebo v podobě šťávy. V podzimních dezertech jsou naprosto nepřekonatelné.
Fantasticky chutnají klasické moravské koláčky, které jsou populární zejména na svatbách, ovšem můžete si je upéct klidně v neděli. Na svatbu čekat nemusíte. Když se vám povedou, věřte, že se po nich jen zapráší.
Mají vaše děti rády ovocné knedlíky? Teď na podzim je připravte právě se švestkami. Připravují se z různých druhů těsta a my Češi máme jednu specialitu: Tou je nastrouhaný tvrdý tvaroh, kterým se knedlíky sypou, a unikátní je také posyp mletým mákem, který se smíchá s moučkovým cukrem. Naprostá delikatesa!
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Můžete koupit švestky čerstvé, ale klidně lze použít i ty zmražené. Každopádně zmizí z talíře skoro okamžitě.celý článek
Pokud máte rádi záviny nebo nákypy, pak vyzkoušejte tyhle dva recepty. Štrúdl ze švestek a máku je rychle hotový a chutná skvěle. Pokud jde o nákyp, možná z něj máte hrůzu, protože si ho pamatujete ze školní jídelny, ale bát se nemusíte. Dá se totiž připravit tak, že se stane vaší doživotní láskou.

Rýže se dá zpracovat na různé způsoby. Sladká varianta zachutná nejvíc dětem. Můžete zkusit i jiné ovoce.celý článek
Máte-li chuť na knedlíky plněné uzeným masem, naučte se je uvařit podle našeho VIDEA: