Přemýšlíte, jak do členů rodiny dostat zeleninu? S mrkví to půjde snadno. Je sladká, takže se hodí nejen do salátů, ale i sladkých dezertů. Stačí ji přidat do některého z následujících receptů a máte na neděli vystaráno. Určitě si pochutnáte všichni.
Mrkev má v kuchyni mnohostranné využití. Místo si najde v polévkách, salátech, hlavních jídlech i dezertech. Obsahuje beta-karoten, který působí jako prevence proti některým druhům rakoviny a také proti šerosleposti. A navíc vlákninu, která upravuje metabolismus, a řadu dalších významných látek. Před vařením nezapomeňte mrkev důkladně oloupat a odkrojit horní část. Pak už stačí jen kouzlit. Tyhle koláče jsou vynikající.

Koláč z nastrouhané mrkve, mouky, rozinek, vajec a skořice. Podáváme s čokoládovou nebo citronovou polevou.celý článek

Koláč z těsta ze strouhané mrkve a vlašských ořechů upečeme, natřeme marmeládou a překrojíme napůl. Poloviny k sobě slepíme tvarohovou náplní s rozinkami,…celý článek
Vyzkoušet můžete také mrkvový dort, keksy, řezy nebo se dá mrkev přidat do muffinů. S těmi uděláte radost hlavně dětem. Všechny postupy jsou snadné a přípravu jídla podle nich zvládne každý. Díky mrkvi budou dezerty lehké, nadýchané a lahodné. Ochutnejte!

Těsto z mrkve, vejce, vody, celozné, ovesné a kukuřičné mouky. Vykrajujeme kolečka a pečeme na pečícím papíře.celý článek

Výborný dort z mrkve a ořechů promazaný lehkým krémem z citronové šťávy, cukru a smetanového sýra.celý článek

Řezy z těsta z mrkve uvařené v mléce. Upečený koláč natřeme marmeládou a ozdobíme šlehačkou.celý článek

Muffiny z mrkve, brusinek, mouky, přášku do pečiva a skořice. Zdobíme drobenkou ze zkaramelizovaných ořechů.celý článek
Jídlo je nejen palivo pro tělo, ale mělo by být taky potravou pro oči. Pokud vám zbude nějaká mrkev, udělejte z ní například tyhle kytičky na ozdobu!