Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Můžete koupit švestky čerstvé, ale klidně lze použít i ty zmražené. Každopádně zmizí z talíře skoro okamžitě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory očistěte, uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přidejte k nim hrubou mouku, krupici, špetku soli a vejce a vypracujte husté těsto. Z něj vyválejte váleček a nakrájejte stejné dílky.
Z něj vyválejte váleček a nakrájejte stejné dílky. Rukou vytvarujte placky a zabalte do nich omyté a osušené švestky.
Knedlíky vařte v osolené vodě asi 8 minut. Podávejte s mákem nebo osmaženou strouhankou a sypané cukrem.
Náš tip: Vyzkoušejte i méně obvyklé varianty a knedlíky servírujte sypané strouhaným perníkem, skořicí nebo jemně namletými vlašskými ořechy, které smícháte s moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: