Malinové knedlíky z odpalovaného těsta
Odpalované těsto je křupavé a nadýchané, takže knedlíky vyrobené z něj budou stejně lehoučké. Ochutnejte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mléko vlejte do většího kastrolu a přiveďte k varu, lehce ho osolte. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Za stálého míchání pak vsypejte hrubou mouku a vařte tak dlouho, dokud se těsto nebude odlepovat od stěn kastrolu.
Odstavte z plotny a nechte mírně zchladnout. Pak vmíchejte žloutek a jedno celé vejce a těsto důkladně propracujte.
Vyválejte ho na pomoučeném vále na plát, vykrájejte čtverce a na každý vložte omyté maliny. Dobře uzavřete, vytvarujte v dlaních knedlíky a vařte v mírně osolené vodě asi 8 minut.
Hotové knedlíky posypejte moučkovým cukrem a polejte rozpuštěným máslem.
Hodnotit recept: