Tvarohové knedlíky s jahodami
Jsou snadné, rychlé a naprosto dokonalé. Zvládne je i naprostá začátečnice! S čerstvými jahodami vykouzlíte doslova nebeský oběd.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
V míse smíchejte měkký tvaroh s moukou a špetkou soli.
Přidejte žloutky (nebo jedno vejce) a nejprve vařečkou, pak ručně, zpracujte hladké a pružné těsto, které se vám nebude lepit na ruce.
Pokud se lepí, přidejte mouku.
Těsto pak vyválejte na váleček a nakrájejte ho na menší špalíčky nebo čtverečky. Každý pak naplňte jednou jahodou a zabalte.
Vařte ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, dokud nevyplavou na povrch. Pak posypte cukrem, rozpuštěným máslem a posypte nastrouhaným tvarohem.
Hodnotit recept: