Božské ovocné knedlíky: Kynuté, tvarohové nebo z odpalovaného těsta! | Recepty.Blesk.cz

Božské ovocné knedlíky: Kynuté, tvarohové nebo z odpalovaného těsta!

Foto: iStock
04.06.2018 / 06:00

Proč bychom měli milovat léto? No přece kvůli plněným ovocným knedlíkům, které nemají konkurenci. Jsou hříšně dobré, sice kalorické, ale zato fantastické. Dají se připravit na tisíc způsobů a plnit se dají vším možným ovocem. Jestli jste ještě všechny recepty nevyzkoušeli, tak to honem rychle napravte!

 

Plněné ovocné knedlíky se považovaly odjakživa za chloubu moravské i české kuchyně. A v Evropě byly dokonce tak moc proslulé, že francouzský labužník Edouard de Pomiane zařadil švestkové mezi deset nejlepších jídel světa! A právě ty miloval i Jan Neruda, který jim dokonce složil hold v jednom ze svých fejetonů  "švestkový knedlík je můj ideální ideál"!

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Můžete koupit švestky čerstvé, ale klidně lze použít i ty zmražené. Každopádně zmizí z talíře skoro okamžitě.celý článek

Tvarohové švestkové knedlíky

Tvarohové švestkové knedlíky

Naprostá klasika, které budete jen těžko odolávat.celý článek

V létě se dá s knedlíky doslova kouzlit. Všude kolem je totiž tolik nejrůznějšího ovoce, že je těžké si vybrat. Podle odborníků jsou knedlíky ovšem kalorickou bombou. A to samozřejmě taky kvůli tomu, čím je posypete a polijete. Pokud chcete přece jen hřešit zdravěji, doporučujeme knedlíky z těsta tvarohového. Ty si můžete dopřát i v případě, že držíte dietu, samozřejmě jen malou porci.

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Jsou božské, nadýchané a naprosto delikátní. Můžete je udělat v neděli k obědu a máte hlavní jídlo i dezert dohromady.celý článek

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Jsou snadné, rychlé a naprosto dokonalé. Zvládne je i naprostá začátečnice! S čerstvými jahodami vykouzlíte doslova nebeský oběd.celý článek

Kynuté ovocné knedlíky jsou prostě babiččina klasika, kterou stojí zato aspoň jednou za celé léto ochutnat. No, zabije vás snad jeden jediný kynutý knedlík? Tyhle dva recepty určitě vyzkoušejte a nemusíte čekat až na neděli! Pozor jen, když těsto připravujete, nepodceňujte dobu kynutí a teplotu surovin. 

Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky

Zřejmě každý rád zhřeší tímto sladkým pokrmem. Zkuste naší variantu se zakysanou smetanou.celý článek

Kynuté jahodové knedlíky

Kynuté jahodové knedlíky

Nadýchaná dobrota, po které se jen zapráší!celý článek

První ovocné knedlíky se objevily v našich kuchyních v 17. století a náplň měly švestkovou. Překvapivé bylo, že se smažily. Později se začaly dělat z páleného, žemlového, krupicového, kynutého či bramborového těsta a balily se do nich nejrůznější druhy ovoce. Na Moravě je kuchařinky sypaly mákem, v Čechách tvarohem, jinde se polévaly smetanou nebo máslem. Fantazii se meze nekladly. Tyhle dva recepty z odpalovaného a spařeného těsta znáte? Chutnají neméně božsky.

Broskvové knedlíky ze spařeného těsta

Broskvové knedlíky ze spařeného těsta

Tyhle knedlíky chutnají naprosto dokonale! Místo broskví můžete použít i meruňky.celý článek

Malinové knedlíky z odpalovaného těsta

Malinové knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto je křupavé a nadýchané, takže knedlíky vyrobené z něj budou stejně lehoučké. Ochutnejte.celý článek

 

Tyhle knedlíky sice nejsou plněné ovocem, ale rozhodně chutnají skvěle! Vyzkoušejte knedlíky plněné uzeným masem:

Video se připravuje ...
F.O.O.D. Česko: Jak na knedlíky plněné uzeným masem? • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz