Tvarohové knedlíky s meruňkami
Jsou božské, nadýchané a naprosto delikátní. Můžete je udělat v neděli k obědu a máte hlavní jídlo i dezert dohromady.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Tvaroh utřete s vejci a cukrem do pěny, postupně přidávejte mléko, mouku se špetkou soli a krupičku.
Vypracujte vláčné těsto. Z něj nakrájejte dílky, v dlaních je roztáhněte a do každého zabalte celou meruňku.
Vytvořte kulaté knedlíky, které vložte do vroucí osolené vody.
Vařte asi deset minut a občas zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Když vyplavou na hladinu, jsou hotové.
Uvařené knedlíky propíchněte vidličkou. Na talíři je ozdobte nastrouhaným tvrdým tvarohem a posypejte moučkovým cukrem nebo opraženou strouhankou.
Polijte bílým jogurtem nebo smetanou.
Hodnotit recept: