V Míčovně Pražského hradu proběhlo vyhlášení těch nejlepších restaurací v České republice podle Maurerova výběru, který vzniká hlasováním veřejnosti. Hodnotí se jídlo, obsluha, ale i interiér restaurace. Jaké jídlo milují a jaké umí nejlépe uvařit, jsme se zeptali několika vítězů. A kam byste si tedy určitě měli udělat rezervaci?
Každý, kdo se registruje, má možnost osobně dávat tipy na nové zajímavé restaurace a současně může podle své vůle posílat známky od jedné do pěti, jako ve škole, kterými hodnotí kvalitu jídla, obsluhy a interiérů prezentovaných podniků. Známky jsou průběžně vyhodnocovány a statisticky zpracovány.
Žebříček Top 10 publikuje deset nejlepších restaurací podle jednotlivých kategorií: jídlo, obsluha, interiér. Z těchto kategorií pak vzniká absolutní vítěz tak, že je sečtena dva krát známka za jídlo, protože o to nejvíce jde, jeden krát za obsluhu a jeden krát za interiér - a to celé se dělí čtyřmi. To je přehled deseti absolutně nejlepších restaurací roku.
1. Radisson Blu Alcron Hotel, Alcron (Praha)
2. Terasa U Zlaté studně (Praha)
3. Bellevue (Praha)
4. Chateau Mcely, Piano Nobile (Mcely)
5. Aria Hotel, CODA Restaurant (Praha)
6. Pavillon (Brno)
7. Promenáda (Karlovy Vary)
8. La Degustation Bohême Bourgeoise (Praha)
9. InterContinental hotel, Zlatá Praha (Praha)
10. Nautilus hotel, Goldie (Tábor)
Jídlo z Česka: Jemné marmelády v drsných rukou
Yim a Piu neboli čtěte jím a piju, je firma, kterou založili manželé Petra a Žaneta Szumovi. Vyrábí marmelády a sirupy, které v sobě snoubí drsnost…celý článek
Vánoční pečení - jak se vyhnout zbytečným karambolům v kuchyni
Vánoce jsou krásný čas. Okna našich domovů dostanou nový kabát ze světýlek, ve vzduchu se vznáší vůně jehličí z ozdobeného stromku a z kuchyně…celý článek