Jídlo z Česka: Které restaurace musíte v příštím roce určitě navštívit? | Recepty.Blesk.cz

Jídlo z Česka: Které restaurace musíte v příštím roce určitě navštívit?

Foto: Grand restaurant
10.12.2016 / 06:00

V Míčovně Pražského hradu proběhlo vyhlášení těch nejlepších restaurací v České republice podle Maurerova výběru, který vzniká hlasováním veřejnosti. Hodnotí se jídlo, obsluha, ale i interiér restaurace. Jaké jídlo milují a jaké umí nejlépe uvařit, jsme se zeptali několika vítězů. A kam byste si tedy určitě měli udělat rezervaci?

Každý, kdo se registruje, má možnost osobně dávat tipy na nové zajímavé restaurace a současně může podle své vůle posílat známky od jedné do pěti, jako ve škole, kterými hodnotí kvalitu jídla, obsluhy a interiérů prezentovaných podniků. Známky jsou průběžně vyhodnocovány a statisticky zpracovány.

Video se připravuje ...
Jaké mají nejraději jídlo, co umí nejlépe uvařit a co by doporučili z menu své restaurace? Podívejte se na anketu s výherci • 

 

Žebříček Top 10 publikuje deset nejlepších restaurací podle jednotlivých kategorií: jídlo, obsluha, interiér. Z těchto kategorií pak vzniká absolutní vítěz tak, že je sečtena dva krát známka za jídlo, protože o to nejvíce jde, jeden krát za obsluhu a jeden krát za interiér - a to celé se dělí čtyřmi. To je přehled deseti absolutně nejlepších restaurací roku.

1. Radisson Blu Alcron Hotel, Alcron (Praha)
2. Terasa U Zlaté studně (Praha)
3. Bellevue (Praha)
4. Chateau Mcely, Piano Nobile (Mcely)
5. Aria Hotel, CODA Restaurant (Praha)
6. Pavillon (Brno)
7. Promenáda (Karlovy Vary)
8. La Degustation Bohême Bourgeoise (Praha)
9. InterContinental hotel, Zlatá Praha (Praha)
10. Nautilus hotel, Goldie (Tábor)

 

Jídlo z Česka: Jemné marmelády v drsných rukou

Jídlo z Česka: Jemné marmelády v drsných rukou

Yim a Piu neboli čtěte jím a piju, je firma, kterou založili manželé Petra a Žaneta Szumovi. Vyrábí marmelády a sirupy, které v sobě snoubí drsnost…celý článek

Vánoční pečení - jak se vyhnout zbytečným karambolům v kuchyni

Vánoční pečení -  jak se vyhnout zbytečným karambolům v kuchyni

Vánoce jsou krásný čas. Okna našich domovů dostanou nový kabát ze světýlek, ve vzduchu se vznáší vůně jehličí z ozdobeného stromku a z kuchyně…celý článek

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Božské palačinky: Nadýchané sladké pokušení, kterému neodoláte!

Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz