Jídlo z Česka: Jemné marmelády v drsných rukou | Recepty.Blesk.cz

Jídlo z Česka: Jemné marmelády v drsných rukou

Foto
Foto: Yim a piu
31.10.2016 / 10:00

Yim a Piu neboli čtěte jím a piju, je firma, kterou založili manželé Petra a Žaneta Szumovi. Vyrábí marmelády a sirupy, které v sobě snoubí drsnost majitele s jemností majitelky. Rozkošně puntíkované etikety nalákají na delikátní obsah.

Co tvoří jejich výrobky? „My dva s manželkou, jako lidé, naše značka Yim a Piu a chuť našich výrobků,“ prozradil nám spolumajitel firmy Peter Szuma. Firma se specializujeme pouze na lokální dodavatele a sadaře ze středočeského kraje. Džemovnu mají kousek od Berouna v obci Žebrák, kde mají i bistro, kam si můžete přijít sednout a ochutnat. Pokud přijdete, uvidíte z bistra rovnou do džemovny, kde se to všechno vyrábí.

Jídlo z Česka: Jemné marmelády v drsných rukou • 


Peterovo původní povolání bylo obchodní ředitel, ale manželka Žaneta měla sen, který se rozhodli, že splní. „Teď už je to i můj sen,“ smál se Petr. Jelikož dvacetkrát denně ochutnávají džemy ve výrobně, doma je už moc nekonzumují. Nejvíc jsou ale pyšní na skořicový cukr do mléka a jahodový džem s mátou.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Petru F. (†35) srazil motorkář: Policisté…

Během vteřiny přišla maminka a kynoložka Petra F. (†35) na pražském Smíchově o život. Na začátku…

celý článek »

České celebrity

Lucie Šilhánová čtvrt roku od svatby bez…

Moderátorka Lucie Černá (38), kterou si většina lidí spíše vybaví pod jejím dívčím jménem Šilhánová,…

celý článek »

Vánoční zprávy

Striptér z domova důchodců, který šokoval…

Bylo to poměrně dost neobvyklé vánoční přání, přesto ho však Ježíšek, respektive Ježíškova vnoučata…

celý článek »

Svět

Konec velké cesty „spratka“ Grety: Ve vlaku…

Greta Thunbergová jede domů. „Konečně,“ napsala na twitteru a sdílela fotku z německého vlaku. Má…

celý článek »