České jídlo: Ráno kávu, večer víno! Název kavárny jasně říká, na co zajít | Recepty.Blesk.cz

České jídlo: Ráno kávu, večer víno! Název kavárny jasně říká, na co zajít

Foto: facebook
15.10.2016 / 06:00

Káva a víno, to jsou dva oblíbené nápoje, které miluje mnoho žen, ale nejen ony. Mnoho lidí si ráno bez kávy neumí vůbec představit, a pokud se neprobudí k životu šálkem tohoto nápoje, nevydají ze sebe kloudné slovo. Stejně tak je to se sklenkou vína po práci. Podnik nazvaný "Ráno kávu večer víno" vám vyhoví v obou směrech. 

V pražských Vršovicích, které jsou čím dál více oblíbené nejen hipstery, se stále ještě otevírají nové podniky. Ráno kávu večer víno je název kavárny s vinárnou, kde si po ránu můžete dát kávu nebo si ji vzít s sebou na cestu do práce a večer zajít s kamarády na skleničku dobrého vína.

 • 

„Ve Vršovicích nám chybělo místo, kde by byla široká nabídka vín a prosecca. Takže jsme se rozhodli tenhle náš malý poklad otevřít,“ řekl nám Michal Tvrdý. Vtipný název vznikl podle životního motta majitelů a jejich známých. A ačkoli "í" ve slově víno trochu připománá ypsilon, jde především o skleničku vína, samozřejmě. 

České jídlo: Víte, co je divoženka? Přírodní limonáda bez chemie!

České jídlo: Víte, co je divoženka? Přírodní limonáda bez chemie!

Domácí limonády z různých přírodních ingrediencí jsou velkým hitem už pár let. Anička Grosmanová miluje jídlo a v podstatě jen kvůli této vášni se…celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Polévky, po kterých nepřiberete! Hovězí se sýrovými nudličkami, cizrnová nebo zelná s hlívou

Ještě se snažíte dodržovat novoroční předsevzetí a nejíst tučná jídla? Zkuste si dopřát tyhle polévky, které jsou ideální nejen na zimní období, ale taky při dietě. Polévky si klidně můžete vařit každý den, jen si vybírejte

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Studená sprcha pro Rytmusovu Jasminu: Schytala…

Když se chce, tak to jde! A rychle! Alespoň to platí v případě Rytmusovy (42) manželky Jasminy Alagičové…

celý článek »

Krimi

Letadlu Smartwings do Prahy ve vzduchu vypověděl…

Bezmála 180 lidí na palubě letadla Boeing 737 zažilo ve čtvrtek během letu z řeckého ostrova Samos…

celý článek »

Události

Ceny potravin letí nahoru. Prodraží se guláš…

Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a zelí.…

celý článek »