České jídlo: Ráno kávu, večer víno! Název kavárny jasně říká, na co zajít | Recepty.Blesk.cz

České jídlo: Ráno kávu, večer víno! Název kavárny jasně říká, na co zajít

Foto: facebook
15.10.2016 / 06:00

Káva a víno, to jsou dva oblíbené nápoje, které miluje mnoho žen, ale nejen ony. Mnoho lidí si ráno bez kávy neumí vůbec představit, a pokud se neprobudí k životu šálkem tohoto nápoje, nevydají ze sebe kloudné slovo. Stejně tak je to se sklenkou vína po práci. Podnik nazvaný "Ráno kávu večer víno" vám vyhoví v obou směrech. 

V pražských Vršovicích, které jsou čím dál více oblíbené nejen hipstery, se stále ještě otevírají nové podniky. Ráno kávu večer víno je název kavárny s vinárnou, kde si po ránu můžete dát kávu nebo si ji vzít s sebou na cestu do práce a večer zajít s kamarády na skleničku dobrého vína.

720p 480p 360p 240p
 • 

„Ve Vršovicích nám chybělo místo, kde by byla široká nabídka vín a prosecca. Takže jsme se rozhodli tenhle náš malý poklad otevřít,“ řekl nám Michal Tvrdý. Vtipný název vznikl podle životního motta majitelů a jejich známých. A ačkoli "í" ve slově víno trochu připománá ypsilon, jde především o skleničku vína, samozřejmě. 

České jídlo: Víte, co je divoženka? Přírodní limonáda bez chemie!

České jídlo: Víte, co je divoženka? Přírodní limonáda bez chemie!

Domácí limonády z různých přírodních ingrediencí jsou velkým hitem už pár let. Anička Grosmanová miluje jídlo a v podstatě jen kvůli této vášni se…celý článek

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Zelená rajčata nevyhazujte! Připravte z nich řízečky, čatní nebo je sterilujte

Pokud se vám letos úroda rajčat skutečně vyvedla, pak je možné, že vám jich ještě spousta nedozrálých zůstala na keříčcích. Nezoufejte a nevyhazujte je, můžete je skvěle využít v kuchyni.

Houbařská sezóna je tu! Uvařte si nejlepší houbové smaženice

Smaženice je první houbový recept, která vás napadne, když si z lesa přinsete plný košík. Kde rostou houby, vám sice neporadíme, ale recepty na poctivou smaženici vám nabídneme hned tři! Který si oblíbíte?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Kristelová si změnila jméno na Řepkovou,…

Na svém YouTube kanálu MysticLipstick uveřejnila Kateřina Kristelová (38) zhruba čtvrthodinové Q&A…

celý článek »

Svět

Němci zabránili krveprolití. Odhalili chystaný…

Německo zmařilo v roce 2016 teroristickému hnutí Islámský stát (IS) plány na velký útok v zemi. Dnes…

celý článek »

Krimi

Gang znásilnil a umlátil studentku Hannu:…

Studentka Hannah Cornelius (†21) a její kamarád Cheslin Marsh (22) si povídali v autě, když je obstoupili…

celý článek »

Události

Elitní vojáci světových kvalit. Mrtvé kolegy…

Jak náčelník generálního štábu Aleš Opata slíbil, tak se stalo. Čeští vojáci zneškodnili útočníky,…

celý článek »